Manşetler

Nokia 2014 başlarında 8 inç Lumia 2020 tableti çıkarma planları yapıyor

Nokia’nın 2014’ün ilk çeyreğinde 8 inç tableti piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor. 10 inç Lumia 2520 tabletini geçen ay tanıtan Nokia’nın Lumia 2020 adını taşıyacak 8 inç tabletinin pazarın üst segmentine hitap edeceği söyleniyor.

nokia-lumia-2520-221013-11Nokia’nın iPad mini’ye rakip bir tablet çıkaracağı söylentileri daha önce de dillendirilmişti. Tıpkı Lumia 2520’nin iPad ile eşdeğer fiyata sahip olması gibi, Lumia 2020’nin de iPad mini ile aynı seviyede fiyattan satışa sunulacağı belirtiliyor.

İddianın kaynağı olan DigiTimes’ın isabetlilik noktasında karmaşık bir geçmişi bulunuyor, ancak sitenin ürün tanıtım zamanlarına doğru yaptığı tahminler genellikle doğru çıkıyor. Site, söz konusu tabletin tasarımı ve teknik özellikleri hakkında bir yorumda bulunmadı. Ancak IntoMobile sitesinin belirttiğine göre Lumia 2020’de dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 900 işlemci, 2 GB RAM ve Windows RT 8.1 işletim sistemi bulunacak. The Verge sitesi de bu tabletin 6 inç Lumia 1320 ile aynı zamanlarda piyasaya çıkacağını iddia etmiş, ayrıca tabletin Qualcomm işlemci ve Windows RT 8.1 gibi özelliklere sahip olacağını belirtmişti.

Nokia dedikoduları noktasında güvenilir bir kaynak olan EvLeaks de, bu ayın başlarında 8 inç Lumia tabletin Nokia’nın kapalı kapıları ardında “lllusionist” olarak anıldığını kaydetmişti.

Akıllı telefon pazarında farklı fiyat noktaları için farklı seçenekler sunan Nokia’nın benzer bir çeşitliliği tablet tarafında da sunmasını bekleyebiliriz.

Microsoft’un Nokia’nın akıllı cihazlar ve servisler birimini satın alma işlemleri 2014’te tamamlanacak. Bu durumda 8 inç tabletin piyasaya çıkıp çıkmayacağını şu an için tam olarak kestirmek güç. Bu arada Microsoft’un da 2014 başlarında 7.5 inç Surface mini tablet çıkaracağı söyleniyor. Microsoft birbirine rakip iki cihazı aynı anda çıkarır mı, yoksa birini mi tercih eder, bunu hep birlikte göreceğiz.

İlgili >> IntoMobile, DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER