Eğlence

Microsoft’a göre Xbox 360 2012’de daha güçlü olabilir

Microsoft Xbox 360’ı tanıtalı yaklaşık altı buçuk yıl oldu, PS3 ise ondan bir yıl sonra geldi. Bu durum mevcut cihazların haleflerinden daha fazlasını bekleyen konsol meraklılarını daha da huzursuz ediyor. Ancak Microsoft bu kitleye beklemelerini söylüyor, çünkü her ne kadar oyun konsolu giderek yaşlansa da içinde bulunduğumuz yıl Xbox 360 için en büyük ve heyecan verici yıl olacakmış.

Aslında bu durumda kullanıcı kitlesinin giderek büyümesinin etkisi var, ancak Microsoft bu durumun kendisini doyum noktasına ulaştırdığını kabul etmiyor. Microsoft’un birinci taraf oyunlardan sorumlu küresel pazarlama direktörü Steve Beinner geride kalan yılın Xbox tarihindeki en büyük yıl olduğunu ve bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini dile getirmiş. Şirket bu momentumu yeni yılda da korumak istiyor ve bu nedenle 2012’nin daha büyük ve mükemmel bir yıl olabileceğine inanıyor.

Xbox 360 ve PS3 gibi oyun konsollarının durumu mevcut eğilime göre farklılık gösteriyor. Hem Sony hem de Microsoft daha başlangıçta sistemlerini oldukça güçlü tuttular ve belki de ileriyi görerek sistemlerinin sadece yazılım güncellemeleriyle yepyeni işlevleri kazanmasını ve böylelikle kullanıcıların tatmin edilmesini sağladılar. Örneğin, Blu-ray sürücü 2007’nin başlarında henüz ergenlik aşamasında bile sayılmazken PS3’te yerini almıştı ve Sony’nin bu kararının ne kadar yernde olduğunu görüyoruz. Ancak yazılım güncellemeleri de bir yere kadar. Bir süre sonra insanlar donanım tarafında da belirli güncellemeler görmek istiyor.

Her ne kadar Microsoft’tan 2012 yılında Xbox 360’ın hükmünü koruyacağına yönelik açıklamalar gelse de, dedikodular hazirandaki E3 oyun fuarında yeni bir şeylerin tanıtılabileceğini gösteriyor. Yani bir sonraki oyun konsolu Xbox 720‘yi önümüzdeki haziranda bir ihtimal görebiliriz. Tabii, bu durum cihazın 2012’de piyasaya çıkacağı anlamına gelmiyor.

İlgili – Gamasutra

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER