Manşetler

Microsoft Surface Studio ile Apple iMac’in karşısına çıkıyor

microsoft surface studio
Microsoft Surface Studio

Microsoft’un yeni Windows 10 güncellemesini ve yenilenen Surface Book’u duyurduğu etkinliğin en dikkat çekici ürünü Surface Studio adını taşıyan monitör bilgisayar oldu. 28 inç PixelSense dokunmatik ekran barındıran Surface Studio, 3:2 görüntü oranı ve 192 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Sadece 12.5 mm. kalınlığındaki monitör bilgisayar, 13.5 milyon piksel barındırıyor. Bu rakamın bir 4K TV’deki piksel sayısından yüzde 63 daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

Ekran, TrueColor görüntü teknolojisini taşıyor. Microsoft bu tercihin en derin kırmızıları bile işleme isteğinden kaynaklandığını belirtti. Surface Studio’ya gerçek ölçekleme yerleştiren şirket, ekrandaki 1 inçin gerçek hayatta da 1 inçe tekabül etmesini sağlıyor. Böylelikle dokümanlar için baskı öncesinde ön izleme yapma gereksinimi ortadan kalkıyor. Alüminyum kasaya sahip Microsoft Surface Studio, krom kaplamalı ayaklar üzerinde duruyor. Şirket, bu ayakların cihazın arkasında gizlendiğinin altını çizmeyi ihmal etmedi.

32 GB bellek, 2 TB hibrit depolama alanı ve GeForce 980M grafik işlemcisi Surface Studio’nun bileşenleri arasında yer alıyor. Yerleşik mikrofon düzeneği sayesinde kullanıcılar odanın diğer ucundan dijital asistan Cortana ile konuşabiliyor. Yerleşik HD kamera ise Microsoft Hello desteği sunuyor. Surface Studio’da dört adet USB 3.0 girişi, SD kart okuyucusu, mini DisplayPort ve ethernet girişi bulunuyor. Bilgisayarın arkasından sadece bir güç kablosu çıkıyor.

Dileyenler Surface Studio’yu üst kısmından aşağıya doğru yatırarak dev bir Surface tablet gibi kullanabiliyor. Bu kullanım şeklini dizüstü bilgisayarın sıfır yerçekimli özel menteşe sistemi mümkün kılıyor.

5.8 kilogram ağırlığındaki Microsoft Surface Studio ile birlikte Surface Dial adını taşıyan özel bir aksesuar da gün yüzüne çıktı. Söz konusu aksesuar, Surface Studio’yu çizim gibi kreatif işler için kullananlara ya da ekran üzerinde çalışanlara renk harmanlama ve mürekkepleme konusunda yardımcı oluyor. Kullanıcılar, sadece Dial’ı saat yönüne tersine döndürerek Windows Ink üzerinde yaptıkları işleri geri alabiliyor.

microsoft surface dial
Microsoft Surface Dial

Dial ile Word dokümanlarını yakınlaştırabilecek kullanıcılar, Surface Pen yardımıyla da aynı doküman içinden alıntı yapabilecek. Surface Dial ekranın üstüne koyulduğunda özel bir yazılım menüsü ortaya çıkacak. 10 Kasımda satışa sunulacak Surface Dial için 99 dolar ödemek gerekecek.

Microsoft Surface Studio, “Palm Rejection” özelliğini barındırıyor. Böylelikle ekran üzerinde yapılan işlemler sırasında avuç içi veya elin kenarı ekrana yanlışlıkla temas etse bile bu durum işlemi etkilemiyor.  Surface Studio, Xbox kumandalarını da destekliyor.

Microsoft Surface Studio bugün ön siparişe çıkıyor

Surface Studio, bugün (26 Ekim) itibarıyla ön siparişe çıkıyor. 28 inç monitör bilgisayar için 2 bin 999 dolar ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER