Teknoloji

Yenilenen Microsoft Surface Book daha yüksek performans ve uzun pil ömrü vadediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft surface book 2016Microsoft, yeni ürünlerini duyurmak için düzenlediği etkinlikte geçtiğimiz yıl tanıttığı Surface Book’un 2016 modelini de gözler önüne çıkardı. Yenilenen Surface Book, müstakbel kullanıcılarına daha yüksek hız ve daha uzun pil ömrü vadediyor.

Dış görünüş bakımından 2016 model Surface Book ile geçtiğimiz yıl tanıtılan versiyon arasında fark bulunmuyor. 13.5 inç boyutundaki çıkarılabilir ekran ve elektronik çıkarma mekanizması, yeni modelde de varlığını muhafaza ediyor.

Yeni Surface Book’taki dikkat çekici yeniliklerden birisi fan sayısının artırılması oluyor. Ekstra soğutma fanının yanı sıra, arkaya yerleştirilen çift hiperbolik soğutma fanının varlığıyla dizüstü bilgisayarın sıcaklığı ideal seviyede tutuluyor. Bu da yeni Microsoft Surface Book ile sunulan en önemli değişimlerden biri olan Intel Core i7 işlemcinin ısınma sorunu olmadan çalışmasını sağlıyor.

Microsoft, 2016 model Surface Book ile görsel işlemcinin gücünü de ikiye katlıyor. Redmond merkezli şirket, yeni Surface Book’un görsel işlemci gücünün mevcut 13 inç MacBook Pro’nun gücünü üçe katladığını iddia ediyor. Bunun için hangi grafik işlemcisinin kullanıldığı konusunda henüz bilgi verilmedi.

Batarya da yeni Surface Book’ta ön plana çıkan değişikliklerden biri oluyor. Şirket, 2016 model Surface Book ile pil ömrünün orijinal modele kıyasla yüzde 30 oranında artırıldığını belirtiyor. Söz konusu artış, yazılımda yapılan iyileştirmelere bağlanmıyor. Batarya kapasitesi artan Microsoft Surface Book, tam şarj ile 16 saatlik bir kullanım süresi vadediyor. Orijinal Surface Book’ta söz konusu süre 12 saat olarak belirtilmişti.

Microsoft Surface Book yeni versiyonuyla kasımda raflarda yerini alacak

2016 model Microsoft Surface Book, ABD’de kasım ayı içinde satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayara sahip olmak için 2 bin 399 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER