Teknoloji

iPhone ABD akıllı telefon pazarındaki payını artırmayı başardı

iphone 7 plus inceleme

iphone amerikaABD akıllı telefon pazarını Apple ve Samsung domine ediyor. Dolayısıyla bu iki şirketten birinin tökezlemesi, diğerini yükseltiyor. Kantar Worldpanel tarafından açıklanan son rakamlar da bu yargıyı destekliyor.

Buna göre, yılın üçüncü çeyreğinde iPhone Amerika akıllı telefon pazarındaki payını yüzde 40,5’e yükseltti. Bu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında bir artışa tekabül ediyor. Samsung Galaxy Note 7’nin başına gelenlerin iPhone’un yükselişinde etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Note 7’nin iPhone’un ABD’deki satışlarına etkisi, diğer ülkelerle karşılaştırma yapıldığında daha iyi anlaşılıyor. Örneğin, Samsung’un pek de etkin olmadığı Çin’in büyük şehirlerinde, iPhone 7’nin çıkışına rağmen iPhone satışlarının bir yıl önceye kıyasla düştüğü görülüyor. Apple, Çin’de asıl rekabeti Oppo gibi yerel üreticilerle yaşıyor. Cupertino merkezli şirketin ülkede 2015’in üçüncü çeyreğinde yüzde 22.5 olan pazar payı, 2016’nın aynı döneminde yüzde 17.1’e geriledi.

Galaxy Note 7’nin satışa sunulmadığı Almanya’da ise iPhone’un pazar payı, yüzde 2.7’lik düşüşle yüzde 16.5’e geriledi. Kantar Worldpanel’in araştırması, Apple’ın iPhone 7’de kulaklık jakına yer vermemesinin ABD dışındaki kullanıcılar tarafından bir sorun olarak görüldüğünü gösteriyor.

iPhone Amerika pazarında eski modelleriyle de ilgi görüyor

iPhone 7, yılın üçüncü çeyreğinde ABD’de en çok satan akıllı telefon oldu. iPhone 7’yi selefi iPhone 6s izledi. Samsung Galaxy S7 ve iPhone 7 Plus da iPhone 7’yi takip eden diğer telefonlar oldu.

İLGİLİ HABERLER