Teknoloji

iPhone 6’nın arka logosunda bildirimler için aydınlatma bulunabilir

iphone-6-sizinti-1-210714

Apple’ın iPhone 6’yı önümüzdeki eylül ayında duyurması bekleniyor. Eylül yaklaştıkça akıllı telefona dair dedikodu ve sızıntıların da sayısı artıyor. iPhone 6 ile ilgili olarak ortaya atılan son iddia ise cihazın arkasında bulunan Apple logosunun aydınlanacak olması. Sızıntının kaynağının Apple ürünleriyle ilgili doğru sızıntı ve öngörüleriyle tanınan Sonny Dickson olması, iddianın gerçek olma ihtimalini biraz daha artırıyor.

Sızan fotoğrafta iPhone 6’nın arka kapağında tam logonun bulunduğu yerin arkasında ince bir plastik boşluk görülüyor. Bu boşluğun dışarıya ışığın sızmasını ve bir bildirim geldiği zaman Apple logosunun aydınlanmasını sağlayabileceği söyleniyor. Özellikle telefonunu ekranın üzerine çevrilmiş biçimde bırakanlar için bu bildirim seçeneği oldukça kullanışlı olabilir. Söz konusu plastik alanın NFC özelliği için bir iletim boşluğu olabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

iphone-6-sizinti-2-210714

Arka panelin genel görünümü de geçmiş iPhone 6 sızıntılarıyla benzerlik gösteriyor. Yuvarlak kamera flaşı, yuvarlatılmış köşeler ve cihazın yan kısmındaki şeritler diğer iPhone 6 sızıntılarında da görülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER