Manşetler

iPhone 4 ile ilgili kritik problemler ve şikayetler gelmeye başladı (güncellendi – Video)

iPhone 4’ü ilk satın alanlardan olma başarısı gösteren bazı müşteriler telefonun ekranı ve sinyal alışıyla ilgili problemleri internette çeşitli ortamlarda dillendirmeye başladılar. Apple ya da elektronik cihaz odaklı web siteleri iPhone’un çok tartışılan, Apple tarafından her fırsatta övülen retina ekranında sarı renkli çizgi ya da daire şeklinde bir leke bulunduğu şeklinde şikayetler alıyor.

Tek problem bu değil. İnternete yüklenmiş sayısız video yeni iPhone’un kenarlarından tutulduğunda sinyal alış seviyesinin düştüğünü belgeliyor.

Macrumors sitesinde de iPhone 4’ün lekelenmiş ekranıyla ilgili negatif yorumlar yer alıyor. Sitenin forumundaki bir kullanıcı şikayetini aşağıdaki gibi dile getirmiş:

“iPhone 4’ümü senkronize ettikten sonra farkına vardım ki, beyaz arkaplanlı arayüzlerde (örneğin, Ayarlar) ekranın sol alt köşesinde farkedilebilir derecede sarı bir nokta bulunuyor. Kalemlerin arkasındaki silgiler kadar büyüklüğe sahip olan bu daire telefonu kenarlarından döndürdüğünüzde daha da belirgin hâle geliyor.”

Gizmodo sitesi de fazla miktarda şikayet alıyor. Siteye Retina ekran üzerindeki sarı lekeyle ilgili 30’un üzerinde şikayet ulaşmış. Aple benzer bir problemle 27 inç’lik iMac’lerde de karşılaşmış. Ancak şu anda bu duruma neyin yol açtığı ya da problemin yaygın olup olmadığı bilinmiyor.

İkinci problem ise yazının başında da belirttiğimiz gibi sinyal alışıyla ilgili. Gizmodo’nun haberine göre düzinelerce iPhone 4 kullanıcısı telefonlarını metal kenarlarından tuttuklarında sinyal alışının düştüğünü farkettmiş. Bildiğiniz gibi iPhone 4’ün yanlarını saran metal bantlar anten vazifesi de görüyor.

iPhone 4’ün kenarlarından kavrandığında sinyal seviyesinin düştüğünü, arama kalitesinin ve dosya indirme hızının yavaşladığını gösteren videolar internete yüklenmeye başlamış. Diğeri gibi bu problemin de ne kadar yaygın olduğu bilinmiyor. Eğer bu bir donanım problemiyse birçok iPhone 4 bu dertten muzdarip olabilir.

Yeni ürünler piyasaya çıktığında problelerin çıkması normaldir, ancak genellikle Apple’ın cihazlarında bu kadar kritik problemlere rastlanmamıştır. Bu tür hatalar birçok kullanıcıyı korkutacaktır, hatta problemin büyüklüğüne bağlı olarak Apple’ın telefonları geri çağırıp değiştirmesine bile yol açabilir.

iPhone 4 tüketicilere ulaşalı şunun şurasında birkaç saat oldu. Biraz daha tablonun netleşmesini beklemek en iyisi olacaktır.

Video: iPhone 4 sinyal alış problemi gösterimi

Güncelleme: Zaman geçtikçe konuyla ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor. Engadget’ta da benzer sorunlar dile getirildi. Sorunun özellikle telefonun sol elle tutulması durumunda sol alt kenarına temas edildiğinde yaşandığı belirtiliyor. Telefonun bu bölümünde Bluetooth / WiFi / GPS anteni GSM / UMTS anteniyle buluşuyor. Bu bölüme temas edildiğinde zaten iletken olan vücut iki anten arasında köprü görevi görmüş oluyor. Bu da antenin alışının bozulmasına neden oluyor. Aşağıdaki videoda da yukarıdaki videodakine benzer bir sonuç alınıyor.

Bu arada Apple’ın iPhone 4 ile birlikte satışa sunduğu lastik kılıfın kullanılması durumunda el ile telefonun metal bantları arasında bir tampon bölge oluşacağından söz konusu sinyal azalışı yaşanmıyor. Bu durum akıllara bir komplo teorisi getirmiyor değil. Apple kılıfları satmak için böyle bir sorun mu uydurdu? Biz inanmak istemiyoruz.

Video: iPhone 4 alış problemi [Engadget]

İlgili – Macrumors
İlgili – Gizmodo: Retina ekran
İlgili – Gizmodo: Metal bant
İlgili – CNET
İlgili – Engadget

Resim – Gizmodo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER