Manşetler

Tim Cook D11’de: iOS’in kapalı duruşu belirli bir noktaya kadar yumuşatılabilir

Apple CEO’su Tim Cook’a, katıldığı D11 konferansında en çok baskı yapılan noktalardan bir tanesi Apple’ın yazılımının Android gibi diğer platformlara göre daha kapalı olmasıydı. Cook şirketinin bu duruşunu belli bir noktaya kadar yumuşatabileceğini kaydetti. API’ların açılması gibi genel bir konuda gelecekte daha açık olacaklarını sözlerine ekledi. Ne var ki, Tim Cook bu daha açık davranışın müşterilere kötü deneyim yaşatma riskinin bulunduğu seviyeye kadar ilerlemeyeceğinin altını çizdi.

apple-ceo-tim-cook-170513

Walt Mossberg Cook’a Facebook Home ile ilgili görüşlerini sordu. Mossberg’e göre Facebook bu fikri ilk olarak Apple’a götürmüş, ancak Cupertino pek de ilgi göstermemişti. Cook bu durumu doğrulamadı, ancak bazı müşterilerin Android’dekine benzer şekilde daha detaylı özelleştirme seçenekleri görmek istediğini kabul etti. Müşterilerin Apple’a bazı seçimleri kendi adlarına yapmaları için verdiğini düşündüklerini söyleyen Cook, bazı telefonlardaki ayarlar ekranlarını gördüğünü ve müşterilerin bunları istediğini düşünmediğini dile getirdi.

Apple’ın üçüncü taraflara iOS cihazlarına daha fazla özellikle katkıda bulunmalarına izin verip vermeyeceğiyle ilgili bir soruyu ise bunun mümkün olabileceği şeklinde cevapladı. Apple iOS’te Facebook ve Twitter aracılığıyla işletim sistemi seviyesinde paylaşım işlevi sunuyor. Ne var ki, Facebook Home’da yer alan Sohbet Balonları benzeri eklentiler için daha beklemek gerekiyor gibi görünüyor. Bu özelliğin iOS’e gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak gelen soruya Cook şirketlerin her zaman birlikte yapacak daha fazla şeyleri olduğu, ancak bunun onlardan bir tanesi olmadığı şeklinde cevap verdi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER