Manşetler

Google’dan Oracle’a Android patent davasıyla ilgili cevap geldi

Oracle’ın Google’a dava açmasının üzerinden neredeyse bir buçuk ay geçti. Hatırlayacak olursanız Google, Java ile ilgili çeşitli patentleri izinsiz olarak Android’de kullanmakla suçlanıyordu. Google konuyla ilgili resmi cevabını bir süre geçtikten sonra açıkladı, iddiaları “mesnetsiz” oalrak nitelendirdi.

Aslında Google’ın açıklaması bir patent şikayetine standart bir cevap niteliği taşıyor. Şirket Android’in herhangi bir Oracle patentini ihlâl etmediğini söylerken, bunun gerçekleşmiş olması durumunda bile söz konusu patentlerin geçersiz olduğunu veya bunların kullanımı durumunda herhangi bir yaptırım uygulanamayacağını iddia ediyor.

Yukarıdaki açıklamalar Google’ın gerekli açıklamaları yaptığını ve yoluna devam edeceğini düşündürüyor. Ancak arkaplanda gizli bir ayrıntı var ve görünüşe göre Google savaşa hazırlanıyor. Şirketin açıklamasında bir yerlerde Sun ve Oracle, Java’nın açık kaynak lisansı meselesiyle ilgili olarak dürüst davranmamakla suçlanırken Android’in bazı bölümlerinin patent lisansı gerektiren kodlar kullanılarak geliştirildiği belirtiliyor. Kafamız karışmadı değil…

Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – All Things Digital
İlgili – Google’ın cevabı

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER