Teknoloji

Google Nexus 5 prototipi yedi dakikalık bir videoda görüldü

Yedi dakika uzunluğunda bir video Nexus 5’i şimdiye kadar görülmemiş detaylılıkta gösteriyor, aynı zamanda şimdiye kadar meydana gelmiş olan tüm sızıntıların da doğruluk payını artırıyor. 9 Ekim tarihinde çekilmiş olan videoda yer alan cihaz prototip gibi görünüyor, arkasında Nexus markasının yer almaması ve Android 4.4 KitKat yerine “Key Lime Pie” referanslarının bulunması bunu gösteriyor.

nexus-5-prototip-video-131013

Yine de, video donanım hakkında dikkate değer izlenimler elde etmemizi sağlıyor. 4.95 inç IPS ekran, arkada yer alan büyük objektifli kamera ve altta yer alan çift hoparlör dikkat çekiyor.

Cihazda çalışan yazılım, 1-2 gün önce Android 4.4 KitKat ile ilgili olarak sızan yeni özelliklerden herhangi birini göstermiyor. Söz konusu ekran görüntüleri sayesinde kilit ekranı, ana ekran ve KitKat uygulamaları hakkında bilgi elde etmek mümkün olmuştu. Bu fotoğraflar Android 4.4 KitKat’ta yer alacak navigasyon çubuğunun şeffaf arkaplana sahip olacağını da göstermişti.

Bu ayın başlarında bir Nexus 5 prototipini test ettiğini öne süren forum kullanıcısı da cihazın Nexus 7 gibi bir kullanım hissi sunduğunu kaydetmiş, ekranı için de “idare eder” notunu düşmüştü. Doğrusunu söylemek gerekirse, yazının içinde bulabileceğiniz video da benzer bir izlenim yaratıyor.

Videoda yer alan Nexus 5 prototipi hızlı performansıyla dikkat çekiyor ve bir açıdan sızan teknik özellikleri doğruluyor. Sızan bir kılavuz Nexus 5’in 4.95 inç, 1080p IPS ekran, 16/32 GB dahili hafıza, 2 GB RAM, 2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci, 8 MP OIS kamera, 1.3 MP ön kamera, 2300 mAh kapasiteli batarya ve kablosuz şarj gibi özelliklere sahip olacağını işaret ediyordu. İvmeölçer ve pusula gibi sensörlerin de bu telefonda yer alması, ayrıca bir de basınç sensörünün bulunması bekleniyor.

Dedikodulara göre Nexus 5 ve Android 4.4 KitKat’ın duyurusu 15 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

İlgili >>Android Central

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER