Teknoloji

Google kullanıcılarının isim ve fikirlerinin reklamlarda kullanılmasına izin verecek

Google hizmet koşullarında yaptığı ve 11 Kasımdan itibaren devreye girecek değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. Yenilenen hizmet koşullarının getirdiği en önemli değişiklik ise şirketin Google+ ve YouTube’un da dahil olduğu Google servislerinde yaptıkları yorumları satma hakkını elde etmesi oldu. Söz konusu satış hakkı kullanıcı fotoğraflarını da kapsıyor.

google-yeni-logo-200913

Google’ın önemli rakiplerinden Facebook da daha önce iki kez benzer girişimlerde bulunarak kullanıcılarının tepkisini çekmişti. İlk olarak kendi içindeki hizmet koşullarını değiştiren şirket, platformda paylaşılan içeriğin kullanıcıya değil kendisine sahip olduğunu iddia etmişti. Facebook daha sonra da satın aldığı Instagram üzerinden paylaşılan içeriği sorgusuz sualsiz reklamverenlere satabilmesini sağlayan yeni hizmet koşullarını devreye sokmaya çalışmış, ancak gelen tepkilerin ardından geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Facebook’un karşılaştığı tepkiyle Google’ın da karşılaşması son derece olası gözüküyor, ancak Google’ın yorum, değerlendirme ve fotoğrafların reklam amaçlı olarak kullanılmasını kullanıcı tercihine bırakmış olması bu tepkileri biraz daha azaltabileceğe benziyor. Kullanıcılar varsayılan olarak verilen bu izni inaktif hale getirmemeleri durumunda, bir restoran için yaptıkları yorumu söz konusu restoranın Google reklamında görebilecek.

Yorum, değerlendirme ve fotoğraflarda yapılan bu paylaşımlara ek olarak, Google yeni hizmet koşullarıyla kullanıcılarına mobil cihazların güvenli olarak kullanılması ve şifre koruması ile ilgili uyarılarda da bulunuyor.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER