Teknoloji

Google Android Market’teki paralı uygulamaların performansından memnun değil

Google uygulama için satın alma ve operatör merkezli faturalandırma ile Android Market’teki paralı uygulamaların performansını arttırmanın yollarını arıyor. Android platform yöneticisi Eric Chu’nun bu hafta içinde geliştiricilere yapmış olduğu açıklamaya göre arama devi paralı uygulamaların büyüme performansından şu an için memnun değil, ancak atılacak adımlar Android Market’in daha fazla para kazandırmasını sağlayabilir.

Ülkemizde Android Market’e resmi erişim bulunmuyor, bu nedenle paralı uygulamaların Türkiye’deki performansını ölçmek mümkün değil. Tabii ki, Android Market dışındaki Android uygulama mağazalarını bu yazı için dikkate almıyoruz. Google operatör bazlı faturalandırma sistemini ABD’de AT&T ile birlikte Aralık 2010’da hayata geçirdi. Arama devi dünya çapında birçok operatörle benzer bir sistemi kurmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtiyor. Uygulama içi satın alma sisteminin de bu çeyrek içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu sistemi iOS’teki muadili gibi ücretsiz veya paralı uygulamalar içinde ek özelliklerin veya eklentilerin para karşılığında satın alınmasını sağlayacak.

Bu arada Google uygulamaların daha çok farkedilebilir olması için bazı ayarlamalar da yapıyor. Arama algoritmasında düzeltmeler yapan şirket hizmet sözleşmesine aykırı bazı ürünleri de kaldırmaya başladı. Ayrıca HTML5 tabanlı uygulamalar konusunda atılımda buluan şirket kullanıcıların sosyal portföyünden de sonuna kadar yararlanmayı hedefliyor.

İlgili – Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER