Teknoloji

Galaxy Book iki farklı ekran boyutuyla dizüstü bilgisayarın yerine talip oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy bookSamsung’un 2017 Mobil Dünya Kongresi etkinliğinin yıldızı Galaxy Tab S3 olsa da, etkinlikte dikkat çekici başka bir ürün daha gün yüzüne çıktı. Güney Koreli şirketin tablet ve dizüstü bilgisayar melezi olarak tanımlanabilecek yeni cihazı Galaxy Book, dizüstü bilgisayarların yerini alma iddiasını taşıyor. Microsoft’un Surface Pro’su da Galaxy Book’un potansiyel rakipleri arasında yer alıyor.

Cihaz, 10.6 ve 12 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğine sahip. 12 inç ekranlı versiyon, hem daha gelişmiş özellikler barındırıyor hem de çıkarılabilir bir klavyeyle geliyor. Böylelikle dizüstü bilgisayar ve tablet modları arasında hızlı biçimde geçiş yapılabiliyor. Samsung yeni ürününün profesyonel çalışanlar tarafından sadece evdeyken ana bilgisayar olarak değil, hareket hâlindeyken de kullanılmasını amaçlıyor.

galaxy-book-260217-110.6 inç modelde Full HD çözünürlüklü TFT ekran bulunuyor. 7. nesil Intel Core m3 işlemciye 4 GB RAM ile 64 ya da 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Her iki versiyonda da microSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor. 30.4W pil, kullanım yoğunluğuna göre 10 saatlik bir ömür vadediyor. Tıpkı Tab S3 gibi, Galaxy Book da S Pen ile kullanılabiliyor.

galaxy-book-260217-212 inç ekranlı versiyonda ise 2160 x 1440 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. 7. nesil 3.1 GHz Intel Core i5 işlemciye eşlik eden RAM ve depolama alanı konusunda ise iki farklı seçenek sunuluyor. Kullanıcılar 4 GB RAM ve 128 GB SSD ile 8 GB RAM ve 256 GB SSD arasında tercihte bulunabilecek. Söz konusu bileşenleri 12 inç ekranlı Galaxy Book’u dizüstü bilgisayarın yerini alabilecek bir cihaza dönüştürmek için yeterli görünüyor. Tablette bulunan 39W batarya ise 10.5 saat kullanım süresi sağlıyor.

galaxy-book-260217-4Galaxy Book kutusundan Windows 10 ile çıkıyor

Galaxy Book modellerinin ikisi de Windows 10 işletim sistemini barındırıyor. 12 inç modelin arkasında otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kamerayı 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlıyor. 10.6 inç ekranlı model ise sadece 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip.

Her iki modelde de USB-C girişi bulunuyor. Samsung’un S Pen için özel olarak geliştirdiği yazılım fonksiyonları her iki modelde de destekleniyor. Galaxy Book modellerinin ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketlerinde ne yazacağı da henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER