EğlenceManşetler

LinkedIn, oyun dünyasına giriş yaptı

linkedin oyun

LinkedIn, kullanıcıların etkileşimini artırmak amacıyla platformuna oyun içerikleri ekleyen en son şirket oldu. Bugünden itibaren, LinkedIn mobil uygulamasında veya masaüstü sürümünde kullanıcılar üç farklı oyun oynayabilecek: Pinpoint, Queens ve Crossclimb. Her oyun günde bir kez oynanabilecek ve günlük oturumun ardından, kullanıcılar yüksek puanları, günlük serileri, liderlik tablolarını ve ağlarındaki diğer oyuncuları görüntüleyebilecek.

LinkedIn’in oyun dünyasındaki üç yeni seçeneği

Pinpoint, beş farklı kelimeyi gösteren bir kelime ilişkilendirme oyunu. Oyuncuların görevi, kelimelerin ait olduğu kategoriyi doğru tahmin etmek. Kelimeler zamanlayıcı eşliğinde açılır ve amaç mümkün olan en az kelime ile kategoriyi bulmaktır.

Crossclimb ise bilgi yarışması ile kelime oyununu birleştiriyor. Oyunculara bir kelime için ipucu verilir ve bu kelimeden başlayarak her sonraki kelime, önceki kelimeden yalnızca bir harf farklı olacak şekilde kelime zinciri oluşturulur. Kelimeleri doğru sıraya yerleştirmek, oyunu kazanmak için kilitli bölümlerin ipucunu ortaya çıkarır.

Queens, satranç kraliçelerini kullanarak sayı olmadan sudoku benzeri bir deneyim sunuyor. Oyuncular, kraliçeleri birbirine dokunmayacak ve her satır ve sütunda yalnızca bir kraliçe olacak şekilde yerleştirirler.

LinkedIn’in bulmaca oyunlarına girme kararı şaşırtıcı değil. Dijital içerik işletmeleri, reklam gelirlerinin azalmasıyla birlikte gelir elde etmekte zorlanıyor ve Google, kullanıcıların değerli bir bağlantıya tıklamamalarını sağlamaya çalışıyor. Oyun içeriği eklemek, işletmelerin hem yeni kullanıcıları kazanması hem de mevcut kullanıcıları platformda tutması için değerli bir fırsat sunar.

New York Times’ın oyunları, geçen yıl 8 milyardan fazla kez oynandı ve bu oyunların yarısından fazlası 2022’de Times tarafından satın alınan kelime tahmin oyunu Wordle’a aitti. Times, oyunları için bağımsız abonelik paketleri veya oyunların diğer Times içeriğiyle birleştirildiği daha pahalı All Access paketi sunuyor.

Diğer yayın organları da benzer adımlar izliyor. Geçen yılın sonunda Hearst, SpellTower ve Really Bad Chess gibi oyunları içeren Puzzmo adlı bulmaca oyun platformunu satın aldı. Bu trend dijital haber kuruluşlarıyla sınırlı değil, Netflix’in oyun girişimi büyümeye devam ediyor ve popüler oyunların mobil sürümlerini ekliyor.

LinkedIn, henüz oyunları için ücret almıyor. Ancak oyunlar, kullanıcıları platformda tutmanın bir yolu gibi görünüyor. LinkedIn, kişilerin yüksek puanlarını ve günlük serilerini görüntülemenin yanı sıra bağlantılarında kimin oynadığını ve okul ve şirket liderlik tablolarını gösteriyor. LinkedIn Ürün Direktörü Lakshman Somasundaram, basın açıklamasında, “İş yerinde ilişkilerimizi nasıl derinleştireceğimiz ve yeniden canlandıracağımız konusunda yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi ve bunun merkezine eğlenceyi koymalıyız.” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER