Teknoloji

Firefox SnoozeTabs özelliğiyle ilginç içeriklerin unutulmasını önlemeyi amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

firefox snoozetabsİnternette gezinirken denk geldiğiniz bir makale veya video ilginizi çeker, ancak o anda söz konusu içeriğe ayıracak zamanınız yoktur. Daha sonra o içeriğe detaylı biçimde göz atmak için web sayfasını yer imleri arasına eklersiniz. Ancak o sayfa genellikle yer imleri arasında unutulup gider. Pek çok internet kullanıcısı zaman zaman bu durumu yaşamıştır. Mozilla, Test Pilot adını taşıyan test programı kapsamında bu durumdan kurtulmayı sağlayacak bir özelliği test ediyor. Firefox SnoozeTabs özelliğiyle kullanıcılara seçtikleri sekmeleri, belirledikleri zamanında görme imkanı sunuyor.

SnoozeTabs özelliğinden yararlanmak için özelliğin Firefox arayüzündeki ikonuna dokunmak gerekiyor. Bu ikona dokunulduğunda bir menü açılıyor. Açılan menü üzerinden sekmenin yeniden ortaya çıkacağı zaman belirleniyor.

Açılan menüde kullanıcıların karşısına “Bugün daha sonra”, “Yarın”, “Hafta sonu”, “Gelecek Hafta” veya “Gelecek Ay” gibi zaman seçenekleri çıkıyor. Ancak aklında kesin bir tarih ve saat bulunanlar, sekmenin yeniden görüntülemesi için manuel olarak da bir zaman ayarlayabiliyor. Sekme tekrar ortaya çıktığında bir bildirimle kullanıcıyı varlığından haberdar ediyor.

Firefox SnoozeTabs dışında özellikleri de test ediyor

Son TestPilot sürümünün getirdikleri SnoozeTabs ile sınırlı kalmıyor. Pulse adını taşıyan ve Mozilla mühendislerine hangi sitelerin çalıştığına ve hangilerinin çalışmadığına dair geri bildirim gönderen araç da yeni versiyonla test ediliyor.

İLGİLİ HABERLER