ManşetlerTeknoloji

Mozilla’dan yeni bir gizlilik izleme servisi: Monitor Plus

mozilla monitor plus

Mozilla, internet kullanıcılarının çevrimiçi gizliliklerini korumaya yönelik yeni bir adım atarak Mozilla Monitor Plus adında yeni bir ödeme tabanlı gizlilik izleme hizmeti başlattı. Aylık 8.99 dolarlık bir ücret karşılığında, Mozilla’nın bu yeni hizmeti, kullanıcıların kişisel bilgilerinin internet üzerinde, özellikle sosyal medya siteleri, uygulamalar ve tarayıcı izleyicileri gibi kaynaklardan toplanan bilgileri satan 190’dan fazla sitede izlenmesini ve bulunması halinde bu bilgilerin kaldırılması için otomatik olarak girişimde bulunmayı vaat ediyor.

Mozilla Monitor ürün yöneticisi Tony Cinotto, The Verge‘e yaptığı açıklamada, bu tarama ve sonrasındaki kaldırma taleplerinin gerçekleştirilmesi için Onerep adında bir şirketle ortaklık kurduklarını belirtti. Talepler genellikle yedi ila 14 gün arasında işleme alınsa da, Cinotto bazen bilgilerin kaldırılamayabileceğini, ancak Mozilla’nın denemeye devam edeceğini ve Plus üyelerine bilgileri kendilerinin kaldırmayı denemeleri için talimatlar vereceğini ekledi.

mozilla monitor plus

Mozilla Monitor Plus’ın Avantajları

Mozilla, temel Monitor üyelerine ücretsiz bir tarama ve tek seferlik bir kaldırma süpürmesi sunmanın yanı sıra, aylık veri brokeri taramaları da yapacağını söylüyor. Ücretli abonelik, Mozilla Monitor’un (önceden Firefox Monitor olarak anılıyordu) ücretsiz dark web izleme hizmetinin üzerine kurulmuş. Mozilla, son birkaç yılda Mozilla VPN ve Firefox Relay gibi diğer gizlilik odaklı hizmetler sunmuştu.

Mozilla’nın veri taramaları, adınız ve mevcut ve önceki ev adresleriniz gibi çevrimiçi detayları bulabileceğini, ancak suç geçmişi, hobiler veya çocuklarınızın okul bölgesi gibi daha derin bilgilere kadar gidebileceğini belirtiyor.

Bu tür hizmetler oldukça yaygın olmasına rağmen, çoğu insan tarafından pek bilinmiyor ve arama yaparken, DeleteMe gibi meşru hizmet sağlayıcıları kadar şüpheli dolandırıcılık siteleri de çıkabiliyor. Bu, güvenilir şirketleri ayırt etmeyi zorlaştırıyor, işte burada açık kaynaklı kar amacı gütmeyen Mozilla Vakfı’nın bir yan kuruluşu olarak Mozilla’nın gizlilik öncelikli itibarı gerçekten yardımcı olabilir.

Mozilla Monitor Plus şu anda aylık 8.99 dolar karşılığında mevcutken, standart Mozilla Monitor hizmeti ücretsiz olarak kalmaya devam ediyor. Bu yeni hizmet, kullanıcıların çevrimiçi gizliliklerini daha etkin bir şekilde korumalarına olanak tanıyarak, Mozilla’nın gizlilik odaklı hizmet portföyünü genişletiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER