Teknoloji

AT&T CEO’suna göre Apple’ın App Store’u müşterilerin zararına

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’li mobil operatör AT&T’nin tepe yöneticisi Randall Stephenson Mobil Dünya Kongresi kapsamında geçtiğimiz salı günü bir oturum gerçekleştirdi. Bu oturumda Apple’ın iOS App Store’uyla ilgili görüşlerini paylaşan Stephenson Apple’ın uygulama ekosisteminin şu anki durumundan hoşnut olmadığını dile getirdi.

Stephenson kullanıcıların iPhone’dan başka bir cihaza veya platforma geçmeleri sonucunda tüm uygulamalarını kaybedeceğini söylerken, bir işletim sistemi için alınan uygulamanın başka bir cihaza veya platforma geçildiğinde tekrar alınması gerektiğine dikkat çekti. AT&T müşterilerinin bu ortamdaki deneyimlerinde böyle birşeyi arzu etmediklerini dile getiren AT&T yöneticisi HTML5 protokolünün, daha da açık konuşmak gerekirse Toptan Uygulamalar Topluluğu’nun (Wholesale Applications Community – WAC) bu problemi çözebileceğini vurguladı.

WAC, HTML5 destekli tarayıcıya sahip herhangi bir cihaz ile teorik olarak uyumlu olan web tabanlı uygulamaları içeren web tabanlı bir uygulama mağazası. Şu anda buradan sunulan uygulamalar fonksiyon açısından sınırlı. Çeşitli platformların sunmuş olduğu geliştirici araçları sadece doğal uygulamaların tamamen yararlanacağı şekilde geliştirilmiş. Ancak bu durum patlayan uygulama ekonomisinden pay almayı gözeten mobil operatörleri WAC’yi sahaya sürmelerine engel olacak gibi görünmüyor. AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, Telefonica, Telekom Austria, Telenor ve Vodafone WAC’nin üyeleri arasında bulunuyor.

İlgili – USA Today
İlgili – WAC

İLGİLİ HABERLER