Teknoloji

Video: Apple Pay’in McDonald’s restoranlarında nasıl kullanıldığını izleyin

apple-pay-090914

iOS 8.1’in yayınlanmasıyla birlikte Apple’ın mobil ödeme platformu Apple Pay de aktif hâle geldi. İlk etapta ABD’de kullanılabilecek servis sayesinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahipleri, Touch ID parmak izi tarayıcısının yardımıyla, çeşitli mağazalarda cüzdanlarını ceplerinden çıkarmadan ödeme yapabilecek. YouTube’da paylaşılan bir video ise Apple Pay’in gerçek hayatta nasıl kullanıldığını ortaya koyuyor.

Videoda Apple Pay bir McDonald’s restoranında alınan yemeğin parasını ödemek için kullanılıyor. Videodaki kişi iPhone 6’sını McDonald’s’ın kredi kartı cihazının üst kısmında bulunan mobil ödeme sensörüne yaklaştırıyor, ardından da Touch ID’yi kullanarak ödemeyi onaylıyor. Tüm bu ödeme süreci yaklaşık 20 saniye sürüyor. Ödeme işleminin başında görülen teknik karışıklık yaşanmasa Apple Pay ile ödeme yapmanın çok daha kısa süreceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple Pay’in geniş bir kullanım oranına ulaşması için insanları kredi kartlarını çıkarmaktan daha hızlı bir çözüm olduğuna ikna etmesi gerekiyor. Söz konusu videoda gösterilen ödeme deneyimi tatmin edici olsa da, Apple Pay deneyiminin işleyişi konusunda fikir beyan etmek için biraz daha beklemek ve başka ödeme noktalarından gelecek geri bildirimleri görmek gerekiyor.

AppleInsider sitesi tarafından yayınlanan bir diğer video ise Panera Bread, Walgreens ve Toys R Us mağazalarında Apple Pay ile ödeme yapmanın nasıl gerçekleştiğini gösteriyor. Bu videoda ödeme sürecinin ortalama 10 saniye olduğu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER