Teknoloji

Apple Pay Kanada’da American Express müşterileri için faaliyete geçti

apple-pay-101114

Apple Pay, Kanada’da American Express müşterileri için faaliyete geçti. Böylelikle Kanada, ABD ve Birleşik Krallık’tan sonra Apple’ın mobil ödeme servisinin kullanılabildiği üçüncü ülke oldu.

Şu an için, Apple Pay’i Kanada’da American Express dışındaki bir banka veya kredi kartı desteklemiyor. Bu durumda bazı Kanada bankalarının rakip mobil ödeme sistemleri üzerinde çalışmasının önemli bir rol oynadığı konuşuluyor. Apple, geçtiğimiz ay Apple Pay’i Kanada dışında Avustralya, Hong Kong, İspanya ve Singapur’da da faaliyete geçirmeye hazırlandığını duyurmuştu. Financial Post’un haberine göre, Apple Pay bu hafta içinde Avustralya’da da, sadece American Express müşterileri için, kullanıma sunulacak.

Kanada’da yaşayanların Apple Pay’den faydalanabilmeleri için iOS 9.1 yüklü iPhone’larında bulunan Cüzdan uygulamasını açmaları ve “Kredi veya Banka Kartı” ekle seçeneği üzerinden American Express kartlarının bilgilerini manuel olarak veya taram yoluyla girmeleri gerekiyor. Giriş işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kanada’daki McDonald’s ve Tim Hortons gibi restoranlarda veya çeşitli mağazalarda iPhone ile ödeme yapmak mümkün olacak.

Şu an için sadece doğrudan American Express tarafından basılan kartlar Apple Pay sistemine kaydedilebiliyor. Apple ile anlaşmamış bankalar tarafından dağıtılan American Express kartlar ise sürece dahil edilemiyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin Apple Pay’in kapsama alanını genişletmek için Royal Bank of Canada, TD Canada Trust, Scotiabank, Bank of Montreal, CIBC ve National Bank of Canada gibi bankalarla görüştüğü biliniyor.

İLGİLİ HABERLER