Teknoloji

Apple’dan yazılımcılar için iOS 7’ye geçişi kolaylaştıracak kılavuz

Apple’ın birinci nesil iPhone’dan beri mobil işletim sistemine yaptığı en kapsamlı değişiklikleri içeren iOS 7, yazılımlarının bu platformda doğal görünmesini sağlamak isteyen yazılımcılar için ek iş de çıkaracak gibi görünüyor. Apple bu noktada yayınladığı kullanıcı arayüzü geçiş kılavuzuyla geliştiricilere yardımcı olmayı amaçlıyor.

apple-ios-7-110613

Apple’ın geliştirici programına kayıtlı olan yazılımcıların erişimine açık olan bu kılavuzda iOS 7’yle birlikte gelen yeni görünümler, şeffaf menüler, durum çubukları ve kenarlıksız butonların da aralarında bulunduğu birçok görsel bileşen hakkında detaylar veriliyor. Ayrıca kılavuz iOS 7’nin üç temel unsuru hakkında tanımlar da içeriyor:

Saygı: Kullanıcı arayüzü kullanıcıların içeriği anlamasına ve onunla etkileşim kurmasına yardımcı olur, onunla asla rekabete girişmez.

Açıklık: Yazılar her boyutta okunabilir, ikonlar anlaşılır ve kesin, dekorlar ise uyumlu ve hemen göze çarpmayan niteliktedir; işlevselliğe odaklanma tasarımı harekete geçirir.

Derinlik: Görsel katmanlar ve gerçekçi hareketler kullanıcının zevkini ve anlamasını artırır.

Apple iOS 6’yı da bu zaman zarfında desteklemeyi sürdürecek. Xcode’un en son versiyonu geliştiricilerin uygulamalarının birden fazla versiyonunu yönetmelerine, iOS 6 ve 7 versiyonlarının nasıl göründüğünü karşılaştırmalarına yardımcı olacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iOS 7 yazılımcıların uygulamalarını yeni tasarıma uyarlamak için ek işler yapmasını gerektirecek. Apple’ın geçiş kılavuzu da onlara işletim sisteminin katı ve üst seviyedeki tasarım prensipleri hakkında yönlendirmelerde bulunuyor. Apple’ın kayıtlı kullanıcıları kılavuza aşağıdaki Apple bağlantısı üzerinden ulaşabilirler.

İlgili >> Apple Geliştirici, TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER