Teknoloji

İkinci nesil Amazon Kindle Paperwhite daha yüksek kontrastlı ekran ve hızlı işlemciyle geliyor

amazon kindle paperwhite

Amazon geçen yıl ilk kez çıkardığı Kindle Paperwhite elektronik kitap okuyucusunun yenilenmiş versiyonunun duyurusunu yaptı. Yeni Kindle Paperwhite geçen yılın modeline çok benziyor, bununla birlikte Amazon yeni Paperwhite’ın daha yüksek kontrastlı E Ink ekran, yüzde 25 daha hızlı bir işlemci, yeniden tasarlanmış dahili ışık ve iyileştirilmiş dokunmatik ekran işlevleri barındırdığını kaydetti.

amazon-kindle-paperwhite-2-040913

Amazon’un Goodreads özelliğiyle entegrasyon, dahili ebeveyn kontrolleri, FreeTime adı verilen yeni bir mod ve Amazon’un sözlük ve Wikipedia gibi başvuru kaynaklarına kolay ulaşımı sağlayan Smart Lookup işlevleri yeni nesil Kindle Paperwhite’ın başlıca özellikleri arasında bulunuyor. 207 gr. ağırlığa sahip olan üründe dahili Wi-Fi ve 3G bağlantı desteği, sekiz haftaya kadar çalışma ömrü sunan pil, Kindle’a özel içerikler ve dahası yer alıyor.

Türkiye’de satışa sunulmasını beklemediğimiz yeni Kindle Paperwhite ABD’de 119 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu. Amazon.com üzerinden ön siparişlerin alınmaya başladığı cihaz 30 Eylül tarihinde dağıtılmaya başlanacak. Wi-Fi ve 3G bağlantılarına sahip model de 189 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Bu versiyon henüz ön siparişe sunulmadı ancak dağıtımına 5 Kasım tarihinde başlanması bekleniyor.

Bu arada Kindle Paperwhite’ın Britanya’daki satış takvimi de netleşiyor. Amazon’un Britanya web sitesi üzerinden 109 pound fiyat etiketiyle ön siparişe sunulan ürünün dağıtımına 9 Ekimde başlanacak. 3G versiyonu da 169 pound fiyat etiketine sahip olacak. Bu versiyon için de ön sipariş verilebiliyor, dağıtımı ise 6 Kasımdan itibaren gerçekleştirilmeye başlanacak.

İlgili >> Amazon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER