Teknoloji

Adobe Creative Suite’in yeni sürümünü yayınladı, RIM’in tableti için “yaratıcı” uygulamalar yolda

RIM’in geçtiğimiz ayın ortalarında yurtdışında piyasaya sürdüğü BlackBerry PlayBook’a kendisiyle birlikte kullanılabilecek uygulama sayısının azlığından dolayı eleştiri getiriliyor. Android uygulamalarının kullanılabilecek olması bile bu eleştirilerin önünü kesemiyor. Bu noktada Adobe bazı katkılarda bulunarak RIM’e yardım etmeyi planlıyor.

Adobe CEO’su Shantanu Narayen BlackBerry World 2011 etkinliğinde RIM’in eş CEO’larından Mike Lazaridis ile birlikte sahne alarak şirketinin RIM’in tableti için sunduğu yaratıcı uygulamaların varlığını doğruladı. Her ne kadar hangi Adobe uygulamalarının bu tablete geleceği belli olmasa da, Photoshop veya Creative Suite yazılımlarının PlayBook’u diğerlerinden farklılaştırabileceği düşünülüyor. Yine de, önümüzdeki dönemde Adobe’nin dokunma destekli uygulamalarının iPad ve Android tabletlere de girecek olması eninde sonunda bu alandaki farklılığı da ortadan kaldıracaktır.

Adobe’nin BlackBerry PlayBook’a tek katkısı Photoshop veya CS cephesinde olmayacak. RIM’in PlayBook için hazırladığı birçok uygulama Adobe AIR kullanılarak geliştirildi, Facebook uygulaması bunlardan bir tanesi. Öte yandan Adobe, Creative Suite 5.5’in PlayBook uygulama desteğiyle birlikte yayınlandığını duyurdu.

İlgili – BusinessWire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER