RIM’in geçtiğimiz ayın ortalarında yurtdışında piyasaya sürdüğü BlackBerry PlayBook’a kendisiyle birlikte kullanılabilecek uygulama sayısının azlığından dolayı eleştiri getiriliyor. Android uygulamalarının kullanılabilecek olması bile bu eleştirilerin önünü kesemiyor. Bu noktada Adobe bazı katkılarda bulunarak RIM’e yardım etmeyi planlıyor.
Adobe CEO’su Shantanu Narayen BlackBerry World 2011 etkinliğinde RIM’in eş CEO’larından Mike Lazaridis ile birlikte sahne alarak şirketinin RIM’in tableti için sunduğu yaratıcı uygulamaların varlığını doğruladı. Her ne kadar hangi Adobe uygulamalarının bu tablete geleceği belli olmasa da, Photoshop veya Creative Suite yazılımlarının PlayBook’u diğerlerinden farklılaştırabileceği düşünülüyor. Yine de, önümüzdeki dönemde Adobe’nin dokunma destekli uygulamalarının iPad ve Android tabletlere de girecek olması eninde sonunda bu alandaki farklılığı da ortadan kaldıracaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adobe, Firefly AI Assistant’ı Photoshop ve Premiere’in içine taşıyor

Google Android’de uygulama yüklemeyi değiştirecek yeni takvimi duyurdu

Apple’ın yeni CEO’su tasarımı yeniden şirketin merkezine taşıyabilir

Nothing’in CMF markası yeni telefon planlarını askıya aldı

Norveç 13 yaş altı öğrenciler için yapay zekâ kullanımını yasaklıyor
Adobe’nin BlackBerry PlayBook’a tek katkısı Photoshop veya CS cephesinde olmayacak. RIM’in PlayBook için hazırladığı birçok uygulama Adobe AIR kullanılarak geliştirildi, Facebook uygulaması bunlardan bir tanesi. Öte yandan Adobe, Creative Suite 5.5’in PlayBook uygulama desteğiyle birlikte yayınlandığını duyurdu.
İlgili – BusinessWire
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

