ManşetlerTeknoloji

Adobe, Frame.io’yu Trello benzeri bir iş birliği platformuna dönüştürüyor

adobe frame.io v4

Adobe, bulut tabanlı medya işbirliği servisi Frame.io’nun en son sürümünü tanıttı. Bu güncelleme, platform üzerindeki projelerin yönetimini kolaylaştıran yeni iş akışı ve etiketleme yetenekleri ile servisi baştan aşağı yeniliyor. Frame.io V4, şu anda web, iPhone ve iPad üzerinde Free ve Pro kullanıcıları için beta olarak sunulmaya başlanmış olup, Takım ve Kurumsal kullanıcılar için yıl sonuna doğru sunulması bekleniyor.

Frame.io’nun evrimi: Yeni bir iş akışı yönetim aracına dönüşüm

Bu güncellemenin en kolay açıklaması, Frame.io’nun artık sadece medya varlıklarının incelenip onaylandığı bir araç olmaktan çıkıp, Trello, Asana veya Monday gibi bir iş akışı yönetim aracı gibi hissettirmesi oluyor. Bu, kullanıcıların projelerini tamamen yönetmek için birden fazla uygulamaya ihtiyaç duymamalarını sağlarken, Frame.io’yu Iconik gibi rakip tekliflerle daha uyumlu hale getiriyor.

Öne çıkan yeniliklerden biri, kullanıcıların medyalarını özelleştirilebilir veri alanlarını kullanarak daha esnek bir şekilde etiketlemelerine, görüntülemelerine ve organize etmelerine olanak tanıyan metadata (meta veri) çerçevesidir. Örneğin, kullanıcılar artık varlıkları “teslim edildi” veya “düzeltme gerekiyor” gibi özel durumlarla etiketleyebilir veya bunları tamamlanma tarihleri veya üzerinde çalışacak kişilerle etiketleyerek ilerlemeyi filtrelemeyi ve takip etmeyi kolaylaştırabilir.

Yeni metadata çerçevesi, kullanıcıların belirli alan gruplarını takip eden görünümler oluşturmasına olanak tanıyan Koleksiyonlar gibi diğer özelliklere entegre edilmiştir. Bu, örneğin aynı teslim tarihi ile etiketlenmiş “inceleme gereken” her varlığı gösteren bir görünüm oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Ve bu Koleksiyonlar, orijinal grup görünümüne müdahale etmeden ek filtrelerle hafifçe farklı görünümler oluşturmak üzere kopyalanıp paylaşılabilir.

adobe frame.io v4

İnceleme ve onay süreci de, kullanıcıların dosyalara daha detaylı veya ifade edici geri bildirimler bırakmalarını sağlayan özellikler ile güncellendi. Yorumlar artık medya dosyalarındaki belirli konumlara sabitlenebiliyor, bu da dikkat gerektiren alanları kesinlikle vurgulamayı kolaylaştırıyor. Yorumlar ayrıca ekleri, emoji tepkileri ve geri bildirimleri takip ve indekslemek için hashtag’leri destekliyor.

Platformun neredeyse her yönü, kullanıcıların çalışma alanı düzenleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayan yeni panel sistemi gibi yeni yaşam kalitesi özellikleri ile iyileştirildi. Dosyalar, klasörler ve versiyon yığınları arasında yükleme sürelerini azaltan tamamen yeniden inşa edilmiş varlık ızgarası da bu iyileştirmeler arasında. Frame.io V4 hakkındaki tüm detayları, Frame.io’nun blog duyurusunda bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER