Teknoloji

ZTE Nubia Pad 3D ile gözlüksüz üç boyutlu içerik izleme deneyimi yaşatacak

zte nubia pad 3d

ZTE Nubia Pad 3D adını taşıyan yeni Android tabletini MWC 2023 kapsamında gözler önüne çıkardı. Bu tablet, isminden de tahmin edilebileceği üzere, 3D odaklı önemli bir özelliğe sahip. Nubia Pad 3D, gözlük olmadan üç boyutlu içerik izleme imkanı sunuyor.

Nubia Pad 3D, Leia Inc isimli şirketle iş birliği içinde hazırlandı. Leia Inc, şirket olarak 3D ekran donanımı ve içerik servislerine odaklanıyor. Tablette 12.4 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz, görüntü oranı ise 16:10.

Ekranın Leia tarafından geliştirilen DLB katmanı ve Leia 3D Lightfield modu ile standart 2D içerikleri gerçek zamanlı olarak 3D’ye dönüştürmek mümkün hâle geliyor.

Tablette iki adet 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Bu kameralar kullanıcıların yüzünü takip ederek gözlüksüz 3D içerik izleme deneyimi sağlıyor. Tabletle 3D fotoğraflar ve videolar çekmek, nesneleri taramak da mümkün oluyor. Söz konusu işlemler için 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraların yanı sıra 16 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar da kullanılabiliyor.

zte nubia pad 3d

Nubia Pad 3D, Qualcomm Snapdragon 888 işlemciye sahip. Tabletin depolama alanı seçenekleri ise 128 veya 256 GB. Bu alanı microSD kart desteğiyle genişletmek mümkün oluyor. Nubia Pad 3D ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj destekli 9700 mAh pilden alıyor. Tablet kutusundan Android 13 yüklü olarak çıkıyor.

ZTE Nubia Pad 3D ne zaman satışa sunulacak?

ZTE ve Leia arasındaki iş birliği yazılım tarafına da uzanıyor. Tablette Leia tarafından hazırlanan çok sayıda 3D uygulama ön yüklü şekilde sunuluyor. Buna ek olarak; 50 adet 3D oyun ve 1200’den fazla 3D eğitim uygulaması barındıran Leia Appstore da tablette kullanıcıları karşılıyor.

zte nubia pad 3d

ZTE Nubia Pad 3D 25 Mart’ta ön siparişe açılacak ve 11 Nisan itibarıyla satışa sunulacak. Tabletin fiyatı konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER