Teknoloji

Zoom video konferansın yanına e-posta ve takvim hizmetleri ekleyebilir

zoom e-posta

Video konferans platformu Zoom, koronavirüs salgınının sonucu olarak uzaktan çalışmadaki eşi görülmemiş artış nedeniyle rekorlarla dolu bir yıl geçirdi. Şirketin hisse senedi fiyatı yüzde 500’den fazla arttı. Ne var ki şirket daha fazlasını istiyor. The Information‘ın yeni bir haberine göre, şirket şimdi de iş yerinde görüntülü konuşma hizmetinin ötesine geçmeyi ve özellikle e-posta ve takvim hizmetleri olmak üzere yeni alanlara açılmayı düşünüyor.

Şirket halihazırda e-posta ürünü üzerinde çalışıyor. Haberde Zoom’un önümüzdeki yıl bir web tabanlı e-posta hizmeti sunacağı belirtiliyor. Takvim uygulaması biraz daha uzakta gibi görünüyor ve geliştirme çalışmalarının başlayıp başlamadığı henüz bilinmiyor. Ancak her iki fikir de, COVID-19 aşı dağıtımının 2021 yılı içinde artmasıyla ve özellikle şirketlerin çalışanları ofise geri getirmeye başlamasıyla birlikte önem kazanabilir. Ne de olsa, bu gelişmelerle birlikte video konferans çözümlerinin kullanımı azalacaktır. Zoom bu haberle ilgili olarak herhangi bir yorum yapmadı.

Zoom?un başlıca rakiplerinin çoğu, daha geniş kurumsal uygulama paketlerinin bir parçası olarak video konferans hizmeti sunuyor. Bunlardan en büyük ikisi, Office 365 platformuyla Microsoft’a ve ona rakip olan Workspace paketiyle Google’a aittir. Bu platformların her ikisi de takvim, e-posta ve video konferans ürünleri sunuyor. Bu nedenle Zoom’un müşterilerine sunduğu hizmetlerini çeşitlendirmeyi denemesi ve platformunu tek amaçlı bir kullanımın ötesine geçirerek e-posta ve takvimi birlikte sunması mantıklıdır.

The Information’ın haberinde, “heyecan verici sohbet özellikleri” için iş ilanları, Asana ve Dropbox gibi diğer uygulamalarla mevcut entegrasyonları da dahil olmak üzere, şirketin eksiksiz bir kurumsal uygulama paketi oluşturmakla ilgilendiğini gösteren bir dizi başka işaret bulunuyor. Ancak, şirketin beklemeye ve ofise geri dönmenin işletmeleri nasıl etkilediğini, uzaktan çalışmanın gelecekte yaşamın önemli bir faktörü olmaya devam edip etmediğini görmeye karar verme olasılığı da her zaman bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER