Teknoloji

Zoom iOS uygulamasında Facebook’a bilgi gönderimi kaldırıldı

zoom ios facebook

Video konferans uygulaması Zoom, hafta sonuna girilirken iOS uygulamasını güncelledi. Güncellemeyle birlikte kullanıcı verisini Facebook’a gönderilen kod da kaldırıldı.

Güncelleme, Motherboard tarafından yapılan uygulama analizinden sonra geldi. Söz konusu analizde uygulamanın Facebook’a, kullanıcının uygulamayı ne zaman açtığı, zaman dilimi ve şehri, cihazı hakkındaki detaylar gibi verileri gönderdiği öne sürülmüştü. Üstelik bunu kullanıcının Facebook hesabı olmasa da yapıyordu. Üstelik Zoom’un gizlilik sözleşmesinde de ,veri paylaşımının kapsamı açık şekilde belirtilmiyordu.

Zoom CEO’su Eric S. Yuan tarafından yazılan bir blog yazısında, Zoom’un iOS uygulaması için Facebook’un yazılım geliştirme kitini kullanarak “Facebook ile Kullanıcı Girişi” özelliğini uyguladığı belirtildi. 25 Mart’ta şirket, Facebook SDK’nın kendilerinin servis sunması için gerekli olmayan cihaz bilgilerini topladığından haberdar olduğunu açıklamıştı.

Zoom, toplanan verilerin kişisel kullanıcı verilerini içermediğini, daha çok kullanıcıların cihazlarıyla ilgili olduğunu kaydetti. iOS uygulamasını kullananlar, uygulamanın en son versiyonuna güncelleme yaparak değişiklikten yararlanabilirler.

Yuan, blog yazısında “Bunun yol açtığı endişe için özür dileriz ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumaya kararlıyız.” dedi. “Bunun bir daha gerçekleşmemesini sağlamak için gelecekte bu özellikleri uygulamaya yönelik süreçlerimizi ve protokollerimizi gözden geçiriyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER