Teknoloji

Zoom iOS uygulaması App Store rekoruna imza attı

zoom ios

Koronavirüs salgınının parlayan yıldızının Zoom olduğu rahatlıkla söylenebilir. 100 kişinin katılabildiği görüşmelere ev sahipliği yapabilen video konferans uygulaması, hem şirketlerin hem de bireysel kullanıcıların popüler çözümlerinden biri olmuştu. Bu popülarite, Sensor Tower tarafından paylaşılan verilerde de görülüyor. Sensor Tower’ın verilerine göre, Zoom iOS uygulaması yılın ikinci çeyreğinde App Store üzerinde 94 milyon indirme sayısına ulaşarak rekor kırdı. Daha önce bu rekorun sahibi bir çeyrekte 67 milyon defa indirilen TikTok’tu.

Hem Zoom’un hem de TikTok’un ulaştığı indirme sayılarının son derece etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor. Daha öncesinde oyunlar haricinde hiçbir iOS uygulaması bir çeyrekte 50 milyon indirme sayısını aşamamıştı.

İşin içine Google Play Store’daki sayıları da dahil edince Zoom’un başarısı daha da etkileyici hâle geliyor. Zoom’un Android uygulaması yılın ikinci çeyreğinde Google Play Store üzerinde 300 milyonun üzerinde bir indirme sayısına ulaştı. TikTok’un Android uygulaması da 300 milyon indirme sayısını gördü. iOS uygulaması ise 71 milyon defa indirildi. Bu yıllık bazda yüzde 154 oranında bir artış anlamına geliyor.

Zoom ve TikTok’un indirme sayılarının hem iOS hem de Android’de artmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Tüm dünyada insanlar 2020’nin ikinci çeyreğinin büyük kısmını evlerinde geçirdi. Bu dönemde iletişim ihtiyaçları Zoom üzerinden karşılanırken, biraz eğlenmek isteyenlerin ziyaret ettiği platformlardan birisi de TikTok oldu. Dolayısıyla bu artışa çok şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER