Teknoloji

YouTube video editörünü ve fotoğraf slayt gösterilerini kapatıyor

youtube ios 14

youtube

YouTube video editörünü ve fotoğraf slayt gösterilerini, fazla kullanılmadığı için kaldıracağını açıkladı. 20 Eylül tarihinden itibaren bu özelliklerin kullanımı sonlandırılacak. Böylelikle YouTube, kullanıcılara yeni bir servis bulmaları için yeterli zamanı tanımış oluyor.

Aslında video sitesi kullanıcılarının video editörü kullanma noktasında pek fazla sıkıntısı olmuyor. İşin orta seviyedekileri veya profesyonelleri Apple’ın Final Cut X ve Adobe Premiere gibi seçeneklerini tercih ediyor. Giriş seviyesindekiler için de iMovie, Windows Movie Maker gibi temel araçlar da iş görüyor.

YouTube kırpma, bulanıklaştırma, filtreleme gibi özelliklerin, editör kaldırıldıktan sonra bile Video Yöneticisi içinde bulunmaya devam edeceğini söylüyor.

Fotoğraf slayt gösterileri ise, doğrusunu söylemek gerekirse, şimdiye kadar varlığını pek bildiğimiz bir özellik değildi. Zaten insanlar fotoğraflarını daha çok Instagram ve Facebook gibi ortamlardan paylaşmayı tercih ediyor. Bu durumda YouTube’un fazlalık gibi görünen bir özelliği tutmasına da pek gerek yok gibi görünüyor, ne dersiniz?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER