Teknoloji

YouTube Shorts daha fazla içerik yapımcısına para kazandırıyor

youtube shorts

YouTube Shorts ile TikTok’un karşısına güçlü bir alternatif çıkarmıştı. Shorts’un platformun parasallaştırma programındaki önemi de artmış durumda. YouTube’dan verilen bilgiye göre, Partner Programı’na katılan kanalların dörtte birinden fazlası Shorts videolarından para kazanıyor.

Bu önemli kilometre taşına YouTube’un Shorts yapımcılarıyla reklam geliri paylaşmaya başlamasından yaklaşık bir yıl sonra ulaşıldı. YouTube’dan verilen bilgiye göre, hâlihazırda Partner Programı’nda 3 milyondan fazla içerik yapımcısı bulunuyor. Bu da platformdan para kazanan Shorts yapımcılarının sayısının yüz

YouTube, şu anda dünya çapında Ortak Programında 3 milyondan fazla içerik oluşturucunun bulunduğunu söylüyor. Bu da, yüz binlerce Shorts yapımcısının içeriklerinden para kazandığı anlamına geliyor.

Shorts reklamları akıştaki klipler arasında gösteriliyor. Bu nedenle Shorts’un gelir paylaşımı, YouTube’daki uzun içeriklerinden daha farklı bir yapıya sahip. Reklam geliri bir havuzda toplanıyor, izlenme sayısı ve müzik lisansı gibi faktörlere göre uygun içerik oluşturucular arasında paylaştırılıyor. Şirket, bu düzenlemenin bireyler için geleneksel içerik oluşturucu fonlarından çok daha kazançlı olduğunun altını çiziyor.

Ancak şu ana kadar, platformun diğer para kazanma programlarıyla karşılaştırıldığında içerik oluşturucuların Shorts’tan ne kadar kazandığı belli değil. YouTube ayrıntıları paylaşmasa da, son üç yılda içerik oluşturuculara 70 milyar dolar ödediğini açıkladı.

YouTube Shorts önümüzdeki aylarda daha da ivme kazanabilir

Shorts’un ivmesi önümüzdeki aylarda daha da artabilir. TikTok daha uzun videoları teşvik ederek YouTube ile daha direkt bir rekabete hazırlanıyor. Buna ek olarak, TikTok’un ABD’de yasaklanması gibi bir ihtimal de canlı durumda. Dolayısıyla TikTok kullanıcıları ve içerik yapımcıları önümüzdeki dönemde YouTube Shorts eksenine kayabilir.

İLGİLİ HABERLER