Teknoloji

YouTube yapay zekanın yardımıyla kullanıcılarını videoların en iyi kısımlarına götürecek

youtube yapay zeka

YouTube yapay zeka yardımı ile kullanıcılarının videoların en iyi kısımlarına atlamalarını mümkün kılan bir özelliği test ediyor. Konuyla ilgili açıklama YouTube Creator teknik ekibinden geldi. Şirket

Söz konusu özellik, şu an için sadece ABD’de sınırlı sayıda YouTube Premium abonesiyle test ediliyor. Bu özellik, izleyicilerin ulaşmak isteyeceği bölümleri tahmin etmek ve atlamak için kullanıcının izleme davranış verilerinden ve yapay zekadan yararlanıyor.

Kullanıcı videoda ileriye atlamak için ekrana iki kez dokunduğunda uygun videolarda yeni bir buton beliriyor. Bu butona tıklatıldığında kullanıcılar otomatikman zaman çizelgesinde yapay zeka tarafından tahmin edilen noktaya götürülüyor.

YouTube yapay zeka destekli yeni aracıyla daha fazla Premium abonesi kazanmayı hedefliyor

YouTube’da bir süredir yeni bir tasarım test ediliyor. Bu yeni tasarımla platformun daha işlevsel ve ilgi çekici hâle gelmesi hedefleniyor. Test edilen yeni özelliğin de bu çabaların bir uzantısı olduğu söylenebilir. YouTube bu yeni özelliği Premium hizmetine daha fazla abone çekmek için de kullanabilir.

YouTube yapay zeka destekli bu özelliğin test aşamasının ne zaman sona ereceği konusunda bilgi vermedi. Özelliğin Premium abonesi olmayanların erişimine açılıp açılmayacağı da bilinmiyor. Ancak şirketin zaten kendisine para ödemeyen kullanıcılara videolardaki reklam spotlarının değerini düşürme yolu sunması pek mantıklı görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER