EğlenceManşetler

YouTube ücretli abonelik karşılığında videoları reklamsız izletmeye hazırlanıyor

youtube-yeni-logo-290813

YouTube şu anda her türlü videoyu ücretsiz olarak izlemenize olanak sağlıyor, ancak bunun karşılığında videoların başlarında veya ortalarında reklamlar görüyorsunuz, ayrıca bir de videoların alt kısmında belirli zaman aralıklarında görüntülenen banner reklamlarını unutmamak gerekiyor.

Çok yakında reklamlardan arındırılmış bir YouTube deneyimi yaşamak mümkün olabilir. Google’ın bu yıl sonuna kadar YouTube’un abonelik tabanlı versiyonunu sunmak istediği söyleniyor. Bu da YouTube’daki milyonlarca videoyu reklamları görmeden izleme imkanı sunacak. Ayrıca ek olarak çeşitli avantajları da bulunacaktır.

Bloomberg’in iddiasına göre Google gelirlerini artırmak ve abonelik tabanlı video pazarında rakipleriyle daha iyi rekabet edebilmek için abonelik tabanlı YouTube servisini çıkarmak istiyor. Google’ın bu plan doğrultusunda içerik yapımcılarını e-posta ile uyarmaya başladığı ve videoları abonelik tabanlı servisinde göstermek için onlardan yeni sözleşmeyi kabul etmelerini istediği belirtiliyor.

Söz konusu e-posta iletisinde YouTube’un reklamsız versiyonunu aylık bir ücret karşılığında sunmayı planladığını yazan Google, yeni bir paralı seçenek oluşturarak bunu hızlı büyüyen reklam servisinin yanına ekleyeceklerini vurguladı. Yeni bir paralı seçenek sunmak için de video yapımcılarıyla arada bulunan servis şartnamesinin güncellenmesi gerektiği de eklendi.

Google’ın ücretsiz ve reklamlı içerikleri belirli bir abonelik ücreti karşılığında reklamsız şekilde sunma planı yeni sayılmaz. Son zamanlarda çıkan YouTube Music Key adlı servis YouTube’da bulunan orijinal müzik içeriklerinin sayısını artırmayı hedefliyor, aynı zamanda izleyicilerin de bu video klipleri belirli bir ücret doğrultusunda reklamsız izlemelerine olanak sağlıyor.

The Verge sitesinin haberine göre YouTube, video içerik yapımcılarına belirli videoları ücret karşılığında sunmaları şeklinde bir plan üzerinde de çalışıyor. Bu, bir YouTube kanalındaki belirli videoların izlenmesi için YouTube’un paralı versiyonuna abone olmanın gerekli olacağı anlamına geliyor. Hangi videoların para karşılığında izlenebileceğini kanal sahibi belirleyecek.

Görsel - Pocket-lint
Görsel – Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER