Eğlence

YouTube Shorts kısa video formatı şimdi Türkiye’de

youtube shorts

YouTube’un TikTok rakibi olarak geliştirdiği YouTube Shorts özelliği artık dünya çapında kullanıma sunuluyor. Hizmet, daha önce ABD dahil olmak üzere yaklaşık 26 ülkeye yayılmıştı. Bunun öncesinde ise geçen yılın sonbaharında Hindistan’da başlatılmıştı. Artık beta sürümünde olan Shorts, “YouTube’un kullanılabildiği dünya çapında 100’den fazla ülkede” kullanıma sunulacak. Türkiye’deki kullanıcılar da YouTube uygulamasında “Kısa video oluştur” seçeneğini görmeye başladılar.

YouTube Shorts, kullanıcıların öncelikli tercihi olan kısa biçimli video platformu olmayı hedefliyor. Google Shorts’un, daha geniş YouTube ekosistemiyle entegrasyonunu önemli bir cazibe noktası olarak öne çıkarıyor. Kısa bir süre önce Shorts içerik oluşturucuları için YouTube videolarından ses parçaları alma özelliğini eklemişti. Shorts videolarında kullanılan YouTube videolarına bağlantıların verilmesi için de çeşitli yolların araştırıldığı belirtilmişti.

İlginçtir ki, YouTube, TikTok’un kısa video biçimini taklit etmek için büyük çaba sarf ederken, TikTok ise YouTube’un geleneksel video işlerine daha yakın olan biçimleri deniyor. Kısa süre önce maksimum video uzunluğunu üçe katlayarak herkes için üç dakikaya çıkardı. Üstelik Android TV gibi TV platformlarında uygulamalarını yavaş yavaş kullanıma sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER