Eğlence

YouTube Shorts ile TikTok’a rakip olacak

youtube shorts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tıpkı Instagram’ın Reels ile yaptığı gibi, YouTube da yeni kısa video oluşturma aracıyla TikTok’a rakip olacak. Video paylaşım sitesi, YouTube Shorts isimli özelliğiyle TikTok’un gördüğü ilginin bir kısmını kendi üstüne çekmeyi hedefliyor.

YouTube’un kısa video oluşturma aracıyla ilgili ilk haberler bundan aylar önce gündeme gelmişti. Şirket, sonunda bu aracın erken beta sürümünü Hindistan’da kullanıcılarıyla buluşturmaya başlıyor. Tıpkı TikTok gibi, Shorts da müzikle desteklenecek 15 saniyelik videolar hazırlamayı mümkün kılıyor.

YouTube’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, müziğin özellik içindeki bir seçme aracıyla videoya eklenebileceği belirtildi. Müzik katalogunda hâlihazırda yüz binlerce parçanın bulunduğu ve katalogun genişlemesi için de görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

Hazırlanan videolar, ana sayfada Shorts’a ayrılan özel bir sekmede gösterilecek. Shorts videolarının nasıl oluşturulduğunu hemen aşağıda görebilirsiniz.

YouTube yeni özelliğinin mümkün olan en kısa sürede çok sayıda kişi tarafından kullanılmasını hedefliyor. Video paylaşım sitesi, bunun için uygulamasına oldukça belirgin görünen bir “Oluştur” butonu ekleyecek. Söz konusu buton, YouTube Android uygulamasında Shorts ile birlikte görünür hâle gelmiş durumda. Shorts’un Hindistan dışına ne zaman çıkacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER