Teknoloji

YouTube’un giriş yapan aylık izleyici sayısı 1.8 milyara ulaştı

youtube ios 14

youtubeNew York’ta düzenlenen BrandCast etkinliğinde sahneye çıkan YouTube CEO’su Susan Wojcicki, popüler video paylaşım platformuna dair dikkat çekici rakamlar paylaştı. Wojcicki, servise her ay giriş yaparak video izleyen kişi sayısının 1.8 milyara ulaştığını belirtti. Söz konusu sayıya giriş yapmayan izleyicilerin dahil edilmemesi, platformun aylık izleyici sayısının daha fazla olduğu anlamına geliyor.

YouTube son olarak geçtiğimiz haziran ayında giriş yapan aylık kullanıcı sayısının 1.5 milyar olduğunu duyurmuştu. TV’ler üzerinde servise erişen aylık izleyici sayısı 150 milyona ulaşsa da, paylaşılan rakamlar servisin aslında çeşitli sıkıntılar yaşadığını gösteriyor. Servisin CEO’su Wojcicki de söz konusu sıkıntıları kabul etmekten çekinmiyor.

Platform olarak sorumlu büyümelerinin gerektiğinin farkında olduğunu belirten Wojcicki, “saldırgan” içeriklerin yönetimi konusunda yöneltilen eleştirilere gönderme yaptı. YouTube ölçeğindeki açık platformların nasıl faaliyet göstereceği konusunda ellerinde bir kılavuzun olmadığını dile getiren Wojcicki, bu konuda tarihin doğru tarafında olmalarının önemli olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz yıl boyunca platformun düzgün biçimde yönetimi için altyapı ve araçlar geliştirdiklerini söyleyen Wojcicki, kılavuz ve politikalarını da daha kısıtlayıcı hâle getirdiklerini hatırlattı. Daha fazla kişinin içerikleri denetlediğini belirten CEO, en yeni otomatik öğrenme teknolojilerinden de yardım aldıklarını ifade etti. Wojcicki bu konuda faydalanacakları yeni yöntemler konusunda ise bilgi vermedi.

YouTube CEO’su BrandCast sahnesinde yeni orijinal içeriklerinin de duyurusunu yaptı. Söz konusu içerikler arasında Will Smith’in Büyük Kanyon’da gerçekleştireceği atlayışın canlı yayını öne çıkarken; LeBron James’in lise basketbolunu anlatan programı “Best Shot”, Kevin Hart’ın programı “What the Fit” ve Priyanka Chopra’nın dünyayı gezerek ilham veren insanlarla konuştuğu “If I Could Tell You Just One Thing” gibi programlar da dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER