EğlenceTeknoloji

YouTube görüntüleme ve beğeni sayılarının gerçek zamanlı gösterimini test ediyor

youtube reklam engelleme

YouTube kullanıcılar video izlerken neredeyse gerçek zamanlı olarak güncellenen görüntüleme ve beğeni sayıları gösterimini test ediyor. Platformun özelliği birkaç ay önce sessiz sedasız etkinleştirdiği anlaşılırken; ilk etapta görüntüleme sayılarını dakikada bir kez güncellediği görülüyor. Sayılar arttıkça bunun takibi zorlaşsa da, genel olarak güzel bir değişiklik yapıldığı söylenebilir.

Bu değişikliğin hâlihazırda platformun Android uygulamasında da hayata geçirildiği belirtilirken, şirketin değişikliği aslında ekim ayında sessiz sedasız duyurduğu anlaşılıyor. O dönemde yayınlanan bir blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Ayrıca, yeni video yüklemeleri için, diğer kaç kullanıcının izledikleriyle etkileşime geçtiğini göstermek amacıyla ilk 24 saat için görüntüleme sayısını ve beğeni sayısını gerçek zamanlı olarak güncelleyen yeni bir animasyon ekledik.”

Birkaç aydır süren testlerin ve yapılan sessiz duyurunun ardından özelliğin tüm kullanıcılara açılmaya başladığı anlaşılıyor. Henüz kullandığımız hiçbir cihazda gerçek zamanlı görüntüleme ve beğeni sayısı güncellemesine rastlamış değiliz. Ancak bu tarz özelliklerin herkese ulaşmasının zaman aldığını hatırlatmakta fayda var.

youtube

YouTube cephesindeki diğer gelişmeler nedir?

YouTube bir süre önce Premium aboneleri için “Playables” başlığıyla oyunlar sunmaya başlamıştı. Buna ek olarak, reklam engelleyicileri engelleme mücadelesinde de gaza basan şirket, bu konudaki mücadelesini de daha geniş bir alana yaymıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER