Eğlence

YouTube reklam engelleyici araçlarla mücadelesinde sertleşiyor

youtube reklam engelleyici

YouTube reklam engelleyici kullanımının önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz yılın haziran ayında küçük ölçekli bir deney başlatmıştı. Şirket, platformda içerik izlemek isteyenlerin reklam engelleyicileri devredışı bırakmasını isterken; eylül ayı itibarıyla bu deneyin kapsamını genişletmiş ve Türkiye’de de reklam engelleyicilerle mücadeleye başlamıştı. YouTube’un bu deneyi, artık küresel ölçekli bir girişime dönüşmüş durumda. Reklam engelleyicinin aktif olduğu durumlarda video göstermeyen YouTube, kullanıcılarından reklamları izlemelerini ya da Premium abonesi olmalarını istiyor.

Konuyla ilgili açıklama, YouTube’un iletişim müdürü Christopher Lawton’dan geldi. Lawton, YouTube’un reklam engelleyicisi engelleme aracının ekran görüntüsünü paylaştı. Bu ekran görüntüsünde “YouTube izin listesine alınmazsa veya reklam engelleyici devredışı bırakılmazsa videonun oynatılması engellenecektir” şeklinde bir mesaj göze çarpıyor.

Reklam görmek istemeyenlerin önünde bunun için tek seçenek olarak YouTube Premium aboneliği bulunuyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, şirket reklam engelleyicilerle mücadelesinin kapsamını geçtiğimiz haftalarda kademeli olarak genişletmişti.

YouTube reklam engelleyici yazılımların hizmet koşullarını ihlâl ettiğini savunuyor

YouTube reklam engelleyici yazılımların hizmet koşullarını ihlâl ettiğini savunuyor. Christopher Lawton açıklamasında “Reklamlar, dünya çapında çeşitli içerik oluşturuculardan oluşan bir ekosistemi destekler ve milyarlarca kişinin YouTube’daki favori içeriklerine erişmesine olanak tanır” mesajını vermeyi de ihmal etmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER