Ulaşım

Yerli otomobil ilk olarak spor ve SUV modelleriyle yollara çıkacak

yerli otomobil ceo

yerli otomobil ceoTürkiye Gazetesi’nin canlı olarak yayınlanan yazı işleri toplantısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hazırlıkları devam eden yerli otomobil konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan üretilecek otomobilin sadece yurt içinde değil, yurt dışında da başarılı olmasını hedeflediklerinin altını çizdi.

Yapılan teknik ve mali analizler sonucunda Türkiye’de yüzde 15’lik bir pazar payını öngördüklerini belirten Özlü, projenin iki fazlı olduğunu dile getirdi. İlk fazda şirketleşme, ortaklık yapısının belirlenmesi, yatırım bütçelerinin oluşturulması gibi konuların üzerine odaklanılacağını söyleyen bakan, ardından tasarım aşamasının başlayacağını belirtti.

SUV tarzı otomobillerin hem gençler hem de aileler tarafından fazlasıyla tercih edildiğini dile getiren Özlü, önceliklerinin SUV bir model üretmek olduğunu ifade etti. Daha önceden tasarlanmış bir otomobilin üretilip satılması gibi bir dayatmanın olmadığını belirten bakan, yerli otomobilin B ve C segmentlerinde olacağını ve orta ile üst sınıfa hitap edeceğini söyledi. 5 modelli bir portföy planlandığını dile getiren Özlü, SUV model ile birlikte spor modelin de öncelikler arasında yer aldığını vurguladı.

Özlü, yerli otomobil projesinde fabrikanın kurulacağı noktanın da maliyet açısından önemli olduğunun altını çizdi. Üretilecek otomobilin emsallerinden daha ucuz ve kaliteli olacağını belirten bakan, ucuzluk için fabrikanın yerinin ve altyapısının da çok önemli olduğunu vurguladı. Özlü fabrikanın yerine konsorsiyumu oluşturan şirketlerle karar verileceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER