Ulaşım

Yeni Mercedes A-Serisi bireysel araç paylaşımını kolaylaştırıyor

yeni mercedes a-serisiOtomobil üreticileri genellikle kompakt araçlarında yeni özellikleri sunma konusunda daha cimri hareket eder. Ancak yeni Mercedes A-Serisi, bu kaide için bir istisna oluşturuyor gibi görünüyor.

Mercedes’in portföyünde giriş seviyesini temsil eden A-Serisi, üç yeni teknoloji için bir çıkış noktası niteliğini taşıyor. Mercedes’in ses odaklı bilgi ve eğlence sistemi MBUX ilk kez yeni A-Serisi ile kullanıcılarla buluşuyor.

Araç park edildikten sonra da üç dakika boyunca aktif kalan yeni kör nokta sistemi ve Mercedes Me uygulaması üzerinden aile ve arkadaşlarla araç paylaşabilme özelliği, şirketin yeni A-Serisi ile sunduğu diğer yenilikler arasında yer alıyor. Özellikle araç paylaşımı özelliği, gelecekteki araç sahipliği anlayışının belirlenmesinde önemli bir rol oynama potansiyeli taşıyor.

Yeni A-Serisi’nin Amsterdam’da düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan Mercedes CEO’su Dr. Dieter Zetsche, araç paylaşımı özelliğinin yakın arkadaşlar ve aile için olduğunun altını çizdi. Bu özellik sayesinde anahtarı otomobilin içinde bırakmak ve bir aile üyesine ya da arkadaşa buluşmak zorunda kalmadan arabayı ödünç vermek mümkün hâle geliyor.

Araç paylaşımı konsepti yeni değil. Ancak bir otomobil üreticisinin bunun için bir sistem oluşturması ve konsepti yenilemesi önemli bir adım niteliği taşıyor. Mercedes’in sistemi, gelecekte ticari amaçlı araç paylaşımının kolaylaşmasını ve yaygınlaşmasını da mümkün hâle getirebilir.

Yeni Mercedes A-Serisi Avrupa’da mayıs ayında yollarda olacak

Yeni Mercedes A-Serisi, Avrupa’da mayıs ayında satışa sunulacak. Serinin Türkiye’de de aynı tarihte piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER