Teknoloji

Alexa artık HP yazıcıları da kontrol edebiliyor

amazon alexa hpHP bir süredir yazıcılarına sesle kontrol özelliği getirmek için çalışıyor. Şirket bu doğrultuda ilk olarak Microsoft’un dijital asistanı Cortana ve Google Asistan ile entegrasyon imkânı sunmuştu. Bu listeye popüler bir dijital asistan daha eklendi. Artık Amazon Alexa HP yazıcıları sesle kontrol etmek için kullanılabilecek. Böylelikle Alexa taşıyan cihazlar üzerinden de HP yazıcılar yönetilebilecek.

Alexa, HP yazıcıların çeşitli görevleri yerine getirmelerini sağlıyor. Kullanıcılar dijital asistan üzerinden komut vererek sudoku veya tombala kartı gibi oyunları bastırabiliyor, alışveriş ve yapılacaklar listelerini yazdırabiliyor. Alexa ile HP yazıcıların çocuklar için boyama sayfaları çıkarması da mümkün işlemler arasında yer alıyor.

Cortana ve Google Asistan da HP’nin yazıcıları üzerinde benzer komutları gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Ancak her dijital asistanın kendisine özgü bir yeteneğinin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Örneğin, Google Asistan ile Google Takvim’in çıktısı alınabiliyor. Alexa ise Amazon alışveriş listesini yazdırmayı sağlıyor.

Amazon Alexa HP yazıcılarla entegre çalışabilen son dijital asistan oldu

Google Asistan entegrasyonunu geçtiğimiz mayıs ayında kullanıma sunan HP, Cortana entegrasyonunu da ekim ayında aktif hâle getirmişti. Amazon Alexa HP yazıcılarla entegrasyon konusunda rakiplerine kıyasla gecikse de, aradaki zaman farkının çok da fazla olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER