Manşetler

Yeni iPad Türkiye’ye ne zaman gelir?

Apple bu akşam düzenlediği etkinlikle Yeni iPad‘i tanıttı. 2048 x 1536 çözünürlüklü Retina ekran, A5X işlemci gibi üstün özelliklere sahip olan 2012 model iPad’in Yeni iPad adını taşıması doğrusu biraz garip. Hangi mantıkla bu adın verildiğini merak ediyoruz. Her neyse, Apple’ın Yeni iPad’i gelecek hafta cuma günü ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Porto Riko, Singapur, İsviçre, Büyük Britanya, ABD Virgin Adaları gibi yerlerde satışa çıkmış olacak.

Bu ülkeleri ay sonunda Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Çin Makao bölgesi, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç gibi genellikle AB üyesi ülkeler izleyecek. Geçen yılki iPad 2’nin yayılımıyla karşılaştırıldığında benzer bir durum söz konusu. iPad 2’nin geçen yıl Türkiye’ye gelişi 28 nisan tarihinde gerçekleşmişti. Eğer geçen senekine benzer bir senaryo gerçekleşirse, o halde Yeni iPad’in Türkiye’ye nisan sonu veya mayıs başı gibi geldiğini söyleyebiliriz.

Tahminimiz bu şekilde. Daha önce de tecrübelerimiz doğrultusunda iPhone 4S’in aralık ayı bitmeden Türkiye’ye geleceği tahmininde bulunmuş ve haksız çıkmamıştık. Umarız Apple bu sefer de yüzümüzü kara çıkartmaz, ayrıca Türkiye’deki kullanıcıları da fazla bekletmez.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER