Ulaşım

Xiaomi elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elektrikli otomobil pazarına girmeyi planlayan tek akıllı telefon üreticisi Apple değil gibi görünüyor. Reuters’ın haberine göre; Xiaomi geniş kitlelere ulaşacak bir elektrikli otomobil üretmeye hazırlanıyor.

Elektrikli otomobile dair detaylar henüz sınırlı olsa da, Xiaomi’nin otomobili diğer cihazlarıyla entegre edeceği söyleniyor. Otomobilin üretiminin ise Çinli otomotiv devi Great Wall’un fabrikasında yapılacağı belirtiliyor. İlk modelin çıkışı içinse oklar 2023’ü işaret ediyor.

Xiaomi’nin konuyla ilgili resmi açıklamayı önümüzdeki hafta yapabileceği söyleniyor. Ancak konuyla ilgili olarak Xiaomi’den veya Great Wall’dan henüz bir açıklama gelmiş değil.

Xiaomi’nin bu hamlesinin ardında yatan mantığı çözmek pek zor değil. Şirketin ürün portföyünü çeşitlendirmek ve güçlendirmek istediği görülüyor. Çin’in en büyük telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, faaliyetlerini oldukça küçük kâr marjlarıyla sürdürüyor. Çip tedariği sıkıntısı gibi konular da Xiaomi’yi kolaylıkla etkileyebiliyor. Elektrikli otomobiller şirket için yıl geneline yayılan daha güçlü bir gelir kaynağı potansiyel taşıyor.

Xiaomi elektrikli otomobil pazarına girmeyi değerlendiren tek akıllı telefon üreticisi değil. Apple ve Huawei’nin de bu doğrultuda çalışmalar yaptığı söyleniyor. Çinli arama şirketi Baidu, Geely’nin yardımıyla bir elektrikli otomobil geliştirdiğini daha önce duyurmuştu. Teknoloji şirketlerinin otomotiv sektörlerine girmesi şu an için garip görünse de, önümüzdeki dönemlerde daha standart bir duruma dönüşebilir.

İLGİLİ HABERLER