Teknoloji

Xiaomi 14’ün tasarımı için ilk ipucu geldi

xiaomi 14

Xiaomi 14 serisiyle ilgili ilk sızıntılar bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Şimdi de standart modelin tasarımı için ilk ipucu geldi. Ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından paylaşılan bir çizim, telefonun nasıl görüneceği konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Ancak nihai tasarımın görselde görünenden daha farklı olabileceği uyarısını şimdiden yapmak gerekiyor.

Akıllı telefon düz bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak gibi görünüyor. Bu ekranı ince bir çerçeve saracak. Tıpkı Xiaomi 13’te olduğu gibi, bu modelde de ekranın orta üst kısmındaki yuvarlak delik telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapacak. Xiaomi 13’le benzerlikler bununla sınırlı kalmayacak.

Arka kameralar yeni modelde de kare şeklindeki alana yerleştirilecek. Ancak ana ve telefoto kameralar daha büyük olacak gibi görünüyor. Çizimde görülen diğer iki boşluğun ultra geniş açılı kamera ve LED flaşa ait olduğu tahmin ediliyor.

Xiaomi 14 hangi özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak?

Geçtiğimiz haftaki sızıntılara göre; Xiaomi 14, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelecek. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 90W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip 4860 mAh kapasiteli pil verecek. Pro versiyon ise enerjisini 5000 mAh kapasiteli pilden alacak. Bu pilin 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğiyle geleceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER