Teknoloji

Xiaomi 14 serisi için ilk ipuçları geldi

xiaomi 13 pro türkiye fiyatı xiaomi 13T xiaomi 14 pro

Xiaomi 13 serisi artık tüm dünyada satışta. Dolayısıyla gözlerin artık Çinli üreticinin yeni amiral gemisi serisine çevrilmesine şaşırmamak gerekiyor. Xiaomi 14 serisinde kullanıcıları bekleyen özelliklerle ilgili ilk ipuçları da ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından verildi.

Bu paylaşım sayesinde seride kullanılacak işlemciler, pil kapasiteleri ve şarj hızları konusunda fikir edinmek mümkün oluyor. Öncelikle serinin kasım ayında tanıtılması bekleniyor. Hem standart versiyonun hem de Pro versiyonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu noktada Snapdragon 8 Gen 3 için resmi duyurunun ekim ayında yapılacağını hatırlatmakta fayda var. Xiaomi de Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisini kullanan ilk üreticilerden biri olacak.

Snapdragon 8 Gen 3, 1+5+2 işlemci mimarisiyle gelecek. Ana çekirdek görevini Cortex-X4 üstlenecek. Beş adet Cortex-A720 ve iki adet Cortex-A520 çekirdeği de işlemcide kullanıcıları bekliyor. GPU tarafında ise Adreno 750 ile kayda değer performans artışlarının sağlanması öngörülüyor.

Xiaomi 14 Pro daha büyük pille gelecek

Xiaomi 14’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 90W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip 4860 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor. Pro versiyonun ise 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5000 mAh pille geleceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER