Teknoloji

Xiaomi 12 Lite hakkındaki detaylar netleşiyor

xiaomi 12 lite

Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12X geçtiğimiz aylarda resmiyet kazanmıştı. Ancak Xiaomi seriye başka cihazlar da eklemeye hazırlanıyor. Herkesin gözü Xiaomi 12 Ultra’da olsa da, Xiaomi 12 Lite da beklenen telefonlar arasında bulunuyor.

Xiaomi 12 Lite’la ilgili haberler daha önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Yeni bir sızıntı, Mi 11 Lite’ın takipçisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı ve net bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Xiaomiui sitesinde çıkan bir habere göre, akıllı telefon şirket içinde “taoyao” kod adıyla anılıyor. Telefonun Xiaomi içindeki markası ise “I9” olarak geçiyor. Xiaomi 12 Pro’nun şirket içi markası ise “I2” idi. Telefonda 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz kavisli AMOLED ekranın bulunması bekleniyor.

Sızan görseller, Xiaomi 12 Lite’ın birkaç ay önce Çin’de piyasaya çıkan Xiaomi Civi’ye bir hayli benzediğini gösteriyor. Xiaomi 12 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 778G Plus işlemcinin bulunması, telefonda ana kamera görevini ise 64 megapiksel çözünürlüklü GW3 sensörün üstlenmesi bekleniyor.

xiaomi 12 liteXiaomi 12 Lite büyük ihtimalle küresel ölçekte Xiaomi’nin ağır toplarından biri olacak. Şirketin Xiaomi 12 mini isimli bir model çıkaracağı söylense de, henüz bu modele dair pek fazla işaret verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER