Teknoloji

Microsoft Xbox Windows uygulamasının küçük ekranlı cihazlardaki deneyimini iyileştiriyor

xbox windows 11

Microsoft Xbox Windows 11 uygulamasının taşınabilir oyun konsolları ve küçük ekranlı cihazlarda sunduğu deneyimi iyileştirecek yeni güncellemeleri test etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan Xbox test uygulamasında sol taraftaki kenar çubuğunu ciddi ölçüde küçülten yeni bir kompakt modu bulmak mümkün oluyor.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, kompakt mod “el bilgisayarları ve küçük ekranlardaki deneyimi” geliştirmek için tasarlandı. Ancak her boyuttaki ekranda bu mod çalıştırılabiliyor. Bu görece küçük bir kullanıcı arayüzü değişikliği Ancak sadece 7 inçlik ekrana sahip Asus ROG Ally gibi cihazların sahiplerinin bu değişikliği sevinçle karşılayacağı rahatlıkla söylenebilir. ROG Ally’deki Windows 11 deneyimi oldukça “sıkışık” bir hissiyat veriyor. Dolayısıyla Microsoft’un Xbox uygulamasında yaptığı iyileştirmeler günün birinde Windows için bir tür “avuç içi cihaz modu” sunulmasının öncüsü olabileceği için heyecan yaratıyor.

Bu yılın başlarında Microsoft’taki bir hackathon projesinden sızdırılan ilk “Windows avuç içi modu” konseptleri arasında kayan görev çubuğu, geliştirilmiş oyun başlatıcı ve Xbox uygulamasındaki değişiklikler yer alıyor. Bu, ROG Ally ve Lenovo Legion Go gibi cihazların duyurulmasından önce oluşturulmuş bir prototipti.

Asus ROG Ally pek çok kişi tarafından “PC Game Pass’in taşınabilir Xbox’ı” olarak tanımlanıyor. Microsoft’un oyun biriminin patronu Phil Spencer da bu cihazın hayranları arasında yer alıyor. Spencer da geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda ROG Ally için “Hareket halindeki Xbox” tanımlamasını kullanmıştı. Ancak Microsoft’un deneyimi geliştirmek için yapabileceği pek çok şeyin olduğu da Spencer tarafından doğrulanmıştı.

Xbox Windows 11 uygulamasındaki güncelleme daha büyük yeniliklerin öncüsü olabilir

Microsoft Xbox Windows 11 uygulamasında yaptığı küçük değişiklikle daha büyük yenilikler için bir tür ilk adım atmış olabilir. Yazılım devi, geçtiğimiz aylarda oyunlara daha hızlı devam edilmesini sağlayacak “Quick Resume” özelliğinin ipucunu vermiş ve bu konuda deneyimi geliştirmek için oyun yayıncılarıyla da ortak çalışmalara başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER