Teknoloji

Xbox Series X depolama alanı ile ilgili önemli detay

en iyi xbox oyunları 2022

Xbox Series X, 1 TB SSD depolama alanı ile gelecek. Ancak bu alanı tam kapasite kullanmayı bekleyenlerin canını sıkabilecek bir detay ortaya çıktı. Hatta bu detayın Seagate tarafından hazırlanan Storage Expansion Card isimli genişletme kartını da etkilediğini belirtmekte fayda var.

IGN’in haberine göre, hem SSD’de hem de genişletme kartında sistem yazılımları ve diğer unsurlar için ayrılmış bir alan bulunuyor. Bunun SSD için doğal bir durum olduğu söylenebilir. Zira tüm cihazlarda depolama alanının belli bir kısmı işletim sistemine ayrılıyor. Ancak genişletme kartında da ön yüklü bir yazılımın bulunmasının sık rastlanan bir durum olmadığını belirtmek gerekiyor.

IGN’in haberine göre, SSD’de kullanıcılara 802 GB büyüklüğünde bir alan sunuluyor. Bu da toplam kapasitenin yaklaşık yüzde 80’ine tekabül ediyor. Diğer yüzde 20’lik kısım ise işletim sistemi ve sistem dosyalarına ayrılmış. Seagate Expansion Card’da ise kullanıcılara 920 GB alan sunuluyor.

Bardağa dolu tarafından bakılırsa, Seagate’in genişletme kartının sıradan bir ek parça olmadığı söylenebilir. Seagate’in kendi sistem dosyalarına sahip aksesuarının muadillerinden daha iyi bir performans göstermesi beklenebilir.

Burada Microsoft’un tanıtımda kullanıldığı ifadelerin üzerinde durulabilir. Sony, PlayStation 5’te 825 GB kapasiteli bir SSD olduğunu açık biçimde vurguluyor. Bu da sistem dosyalarının yaklaşık 175 GB’lık bir alann kapladığını işaret ediyor.

Xbox Series X depolama alanının yaklaşık 200 GB’lık kısmının sistem dosyalarına ve yazılıma ayrıldığı anlaşılıyor. Bu durum Series X için büyük bir sorun teşkil etmiyor. Ancak 512 GB kapasiteli Xbox Series S’te gerçek depolama alanının yaklaşık 300 GB civarında olacağı anlaşılıyor. Bunun Xbox Series X için bir sorun teşkil edip etmeyeceği ise kasım ayından sonra anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER