Teknoloji

Xbox Series X fiyatı ve çıkış tarihi için resmi açıklama geldi

en iyi xbox oyunları 2022

Microsoft, Xbox Series X oyun konsolunun fiyatı ve çıkış tarihi için beklenen duyuruyu yaptı. Şirket konsolun yurt dışında 10 Kasım’da piyasaya çıkacağını ve ABD’de 499 dolar karşılığında satılacağını açıkladı. Microsoft ön sipariş dönemini ise 22 Eylül itibarıyla başlatacak.

Şirket, Xbox Series X’i Xbox All Access programı aracılığıyla da satacak. Xbox All Access ile oyuncular konsolun maliyetini 24 aya yayarken,  Xbox Game Pass Ultimate ve Xbox Live servislerine de abone oluyor.

Xbox Series X’i Xbox All Access kapsamında satın alanların aylık 34.99 dolar ödemesi gerekecek. Bu ücret karşılığında Xbox Game Pass Ultimate erişimi de sunulacak. Microsoft, yıl sonunda Xbox All Access’in kapsama alanını biraz daha genişletmeyi planlıyor. Şirket bu plan doğrultusunda EA Play’i de Xbox All Access’e entegre edecek. EA Play’de EA’in 60’tan fazla oyunu mevcut. Bu oyunlar arasında Titanfall 2 ve FIFA 20 de yer alıyor.

Xbox All Access, 10 Kasım itibarıyla 12 ülkede faaliyette olacak. Bu ülkeler ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Güney Kore ve İsveç. Yıl sonunda ve 2021’de servis daha fazla ülkeye açılacak.

Xbox Series X ile birlikte daha uygun fiyatlı yeni nesil konsol Xbox Series S de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER