Manşetler

Microsoft Xbox Series S için resmi duyuruyu yaptı, 10 Kasım’da geliyor

microsoft xbox series s

Microsoft, çeşitli sızıntıların ve bunları doğrulamanın ardından Xbox Series S konsolunun resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket 299 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak konsolunun 10 Kasım’da satışa sunulacağı bilgisini de paylaştı. Aynı günde Xbox Series X konsolunun da satışa çıkacağı öne sürülüyor. Daha önce sızan tanıtım videosu da 1440p’de 120fps’ye kadar görüntü desteği, ışın izleme ve 512 GB SSD gibi özelliklerin bulunacağını doğrulamıştı.

Microsoft henüz Xbox Series S oyun konsolunun tüm özelliklerini paylaşmadı. Ancak daha ucuz ve daha küçük boyutlu oyun konsolu 1440p çözünürlükteki oyunlarda 4 teraflop civarında bir performans sunacak. Xbox Series S’in Xbox Series X’tekiyle aynı CPU’yu paylaşacağını anlıyoruz. Bu da yıl sonuna doğru çıkacak cihazın gelecek nesil oyun deneyimine nispeten daha uygun bir fiyat noktasından giriş yapılabileceğini gösteriyor.

Xbox Series S’in grafik performansıyla ilgili olarak daha fazlasını öğrenmeye ihtiyacımız var, ancak donanım açısından bu konsolun tek dezavantajı 512 GB depolama kapasitesi olacak gibi görünüyor. Özellikle modern oyunların 100 GB sınırını geçtiğini dikkate alırsak, bu depolama alanı bazı kullanıcılar için problem olabilir. Microsoft bunun üstesinden oyun indirmeleri sırasında daha küçük boyutlu nesnelerin indirilmesini sağlayarak gelmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda Xbox Series S de daha üst sınıf Xbox Series X’te bulunan çıkarılabilir depolama birimi portunu barındıracak. Microsoft bu konsolda disk sürücüsü kullanmıyor, bu nedenle depolama alanını genişletme çoğu kullanıcı için bir zorunluluk olabilir.

Microsoft, çok yakında Xbox Series S ile ilgili daha fazla bilgi açıklayacağını duyurdu. Yani, şirketin daha küçük boyutlu gelecek nesil Xbox konsolu için fazla zaman geçmeden daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER