Teknoloji

Xbox Live özel oyuncu resimleri için yeniden izin çıktı

Microsoft Xbox Live kesintilerini telafi etmeye hazırlanıyor

Pek çok ülkede koronavirüsle mücadele için alınan önlemler, özellikle haziran ayının başlamasıyla birlikte gevşetilmişti. Gerçek dünyadaki bu durumun yansımaları sanal ortamda da görünüyor. Çevrimiçi oyun deneyiminde uygulanan kısıtlamalar da yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bu doğrultuda atılan en son adımlardan birisi de Xbox Live için geldi.

Microsoft, koronavirüs karantinasının başlamasıyla birlikte moderatörlerinin iş yükünü azaltmak adına Xbox Live’a özel profil resimlerinin yüklenmesini durdurmuştu. Windows Central’da yer alan habere göre, yaklaşık üç ayın sonunda kullanıcıların Xbox Live’a yeniden özel profil resimleri yüklemelerine izin veriliyor.

Microsoft’un bu kararı, Xbox Live’daki yoğunluğun mart ayındaki kadar fazla olmadığı anlamına geliyor. O dönemde servisin aktif kullanıcı sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 42 oranında artmıştı. Xbox Game Pass’in kullanım oranında da benzer bir artış görülmüştü.

Xbox Live ve benzeri servislerin kullanım oranlarının salgın öncesindeki seviyeye kısa süre içinde dönmesi beklenmiyor. Özellikle ikinci bir dalganın yaşanması durumunda bu sürenin biraz daha uzayabileceği belirtiliyor. Yine de, ilk yoğun talep döneminin sona erdiği artık rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER